Γ’ Εθνική: Με “λυτρωτή” τον Χιντ Ιμέρ σπουδαίο διπλό παραμονής του Ορφέα επί των Προσκυνητών

 

Μετά από ένα όμορφο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης, ο Ορφέας Ξάνθης έκανε την ανατροπή επικρατώντας 1-2 της γηπεδούχου Δόξας Προσκυνητών και ανέβηκε μετά από καιρό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού όπου βρίσκονται οι Ροδοπίτες.

Στην πρεμιέρα του β’ γύρου του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με πρωταγωνιστή εκτός από τους παίκτες και τον αέρα που έχουμε το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Θρακη, με την Δόξα να μπάινει δυνατά στον παιχνίδι και να χάνει με την συμπλήρωση του δεκαλέπτου ευκαιρίες με πλασέ του Δραγανίδη με τον Ρούφο να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ λίγο αργότερα το πλασέ του Καραγιαννίδη κατέληξε άουτ μετά πό σέντρα του Βελη Χακάν. Στην συνέχεια οι Ξανθιωτες ανέβασαν την απόδοσή τους, απείλησαν με κεφαλιά στο 15′ του Χιντ Ιμέρ που πέρασε άουτ και στο 27′ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Τορομανίδη που έδιωξε σε κόρνερ ο “Ιταλός” πορτιερο της Δόξας.

Το 1-0 έγινε στο 35′ με τον σκόρερ της Δόξας τον Γιαννιώτη Σιχλιμοίρηπου έκανε όμορφο ένα δυο με τον Βασκο και με πλασε νίκησε τον Ρούφο. O Ορφέας αντέδρασε αρχικά απείλησε με τον Γιάννη καραγκιόζη στο 36′ με τον Νικολιτσα να κρατά το μηδεν, ισοφάρισαν στο 40′ με την κεφαλιά του Χιντ Ιμέρ, μετά εκτέλεση κόρνερ του Τορομανίδη και λίγο ο πριν το φινάλε ο Πασχαλάκης εχασε ευκαιρία για την αντροπή αλλα βρήκε σε ετοιμότητα και πάλι τον πορτιέρο της Δόξας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 55′ με τον Βάσκο, όμως ο Ρούφος με σωτήρια επέμβαση είπε όχι στην κοντινή προβολή του Βάσκου διατηρώντας το 1-1 και λίγα λεπτά αργότερα στο 62′ μόλις στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος ο Ορφέας έκανε την ολίκη ανατροπή και πάλι με τον Χίντ Ιμέρ που με σουτ μέσα από την περιοχή πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του και το τέταρτο στο πρωτάθλημα. Στην συνέχεια η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη πίεσε χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να φτάσει στο 2-2, αμέσως μετά στο 63′ με τον Τρίχα που από πλεονεκτική θέση δεν σουταρε καλα με τον Ρούφο να μπλοκάρει την μπάλα. Μεχρι τέλος δεν είχαμε καποια φοβερή ευκαιρία με τον Ορφέα να πάιρνει την πρωτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα τελειωνει με δεκα μετά την αποβολή Μπουντακίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σερραίο Τζουμαλάκη.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Κελεσίδης, Μόσχος (75′ Πατούλιας), Σιδηρόπουλος, Καραγιαννίδης, Τρίχας (70′ Ζηνώνος), Βελή Χακαν, Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Φαρμάκης (75′ Γιαννακίδης).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλήλ, Πασχαλάκης (78′ Κατρανίτσας), Μπουνταγκίδης, Μαλαδένης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Σ., Τορομανίδης, Χίντ (93′ Χατζηπαπας), Καραγκιόζης (95′ Τσιλιγγίρης), Μουμίνογλου (89′ Ξαντινίδης)