Γ’ Εθνική: Το δοκάρι στέρησε τον βαθμό από την ΑΕΔ στην Χρυσούπολη που έμπλεξε σε περιπέτειες

 

Στις καλές εμφανίσεις μετά το βαρύ χαστούκι στο Παραλίμνι γύρισε το Διδυμότειχο που ωστόσο έμεινε και πάλι εκτός Έβρου στις εντυπώσεις και ηττήθηκε από τον Νέστο στην Χρυσούπολη με 1-0 σε ένα μέτριο παιχνίδι.  

Η ομάδα της Χρυσούπολης  που μετά την απομάκρυνση του Εβρίτη κόουτς Σάββα Καρυπίδη  είχε υπηρεσιακό δίδυμο στον πάγκο τον προπονητή τερματοφυλάκων Θανάση Παπαδάκη και τον γυμναστή Ανέστη Κυρπόγλου, προηγήθηκε στο 22′ στην πρώτη ουσιαστική επικίνδυνη φάση για τον νεαρό Άγγελο Συριτούδη που ξεκίνησε στην εντεκάδα από τον Τελκίνσκι με ατομική ενέργεια από δεξιά και σουτ του Κοβάτση στη δεξιά γωνία. Ο Νέστος όπως αναφέρει η Πρωινή από όπου και η φώτο, απείλησε ακόμα μια φορά στο 35′ όταν σε σέντρα του Μπαντάνη η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε άουτ από τα δοκάρια της ΑΕΔ που δεν απείλησε στο πρώτο μέρος.

Ο Νέστος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος να καθαρίσει το παιχνίδι χάνοντας ευκαιρίες μια στο 46′ όταν σε σέντρα του Τσάκωνα η κεφαλιά του Κοβάτση δεν ανησύχησε τον Συριτούδη και μια στο 50′ με πέναλτι που κέρδισε ο Κοβάτσης από τον Συριτούδη  με τον νεαρό μαθητή Λυκείου να αποκρούει το σουτ του Μπαντάνης.

Στην συνέχεια με την αλλαγή του Σιμτσάκη η ΑΕΔ ανέβηκε και απείλησε για πρωτη φορά στο 55′ σε καλοχτυπημένο φάουλ του Παντελίδη με τον Αθανασίου να διώχνει τον κίνδυνο, ενώ και στο 71′ σουτ του νεαρού Ζαφειρόπουλου που πέρασε ως αλλαγή για την ΑΕΔ περνά μόλις άουτ. Και φτάνουμε στο 87′ όταν  το δυνατό σουτ και πάλι του Ζαφειρόπουλου, απέκρουσε αρχικά ο Αθανασίου, στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μένοντας το 1-0 που έφερε για πρώτη φορά την ομάδα του Διδυμοτείχου κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, μετά και τα μη ευνοϊκά αποτελέσματα και τις νίκες Ορφέα και Ξηροποτάμου. Από τον Νέστο αγωνίστηκε στο φινάλε ο Τσονακτσόγλου όπως και οι πρώην του Πανθρακικού Λαδάκης και Φραγκούλης.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Αθανασίου, Μπαντάνης (89′ Τσανακτσόγλου), Φραγκούλης, Χούσινετς, Ναουμίδης, Λαδάκης, Τσάκωνας, Κοβάτσης (88′ Αϊβάζογλου), Παπαδόπουλος (60′ Φαμπιόλ), Μαϊδανός, Αρετάς (73′ Κρολ).

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Τελκίνσκι): Αγγ. Συριτούδης, Θάνος, Παντελίδης (79′ Καζάλας), Τζανετάκος, Χρίστεφ (50′ Σιμτσάκης), Πετρόπουλος, Κουρδάκης, Αβογιάν, Νικολαΐδης (60′ Ζαφειρόπουλος), Γιαννόπουλος, Ιντζές.