Super League: Οι δηλώσεις των Μίλαν Ράσταβατς και Χοσέ Μανουέλ Ρόκα μετά το Ξάνθη – Πλατανιάς

 

Ο Μίλαν Ράσταβατς αναφέρθηκε αρκετή ώρα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στα Πηγάδια, μιλώντας για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

Στάθηκε πολύ στο γεγονός πως οι καιρικές συνθήκες και ο έντονος αέρας δυσκόλεψε πολύ και τις δύο ομάδες στο να παίξουν το ποδόσφαιρο που ήθελαν, ενώ απάντησε και σε αρκετές ερωτήσεις, και μεταξύ άλλων για το πως επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα το γρήγορο γκολ της ομάδας του. Από την πλευρά του, ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα σχολίασε με τη σειρά του «Πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα παραπάνω στη συνέχεια».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλαν Ράσταβατς στη συνέντευξη Τύπου: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων, γιατί έπαιξαν κάτω από πολύ δύσκολοες συνθήκες. Μας έδειξαν σπουδαίο fair play και μεγάλη θέληση να παίξουν καλό παιχνίδι. Οι καιρικές συνθήκες, κάποιες φορές ευνόησαν εμάς, κάποιες άλλες τον Πλατανιά.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, σε κάποιες στιγμές είχαμε προβλήματα. Ο Πλατανιάς έχει χάσει πολλά ματς, αλλά ειδαμε πως είναι καλή ομάδα και δεν χάνει εύκολα κανένα παιχνίδι. Τα δώσαμε όλα για να νικήσουμε και στο τέλος τα καταφέραμε, τρίτη νίκη στη σειρά που βοηθά την αυτοπεποίθησή μας.

Το να παίζεις με τόσο αέρα, είτε κόντρα, είτε υπέρ σου, είναι δύσκολο, πρέπει όμως να το εκμεταλλευτείς όταν είναι υπέρ σου. Στο πρώτο ημίχρονο που τον είχαμε κόντρα, παίξαμε καλύτερα, όπως συνέβη με τον Πλατανιά στο β’ μέρος. Συμπεράσμα είναι πως παίζεις καλύτερα με τον αέρα κόντρα!».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοσέ Μανουέλ Ρόκα: «Εξαιτίας του δυνατού αέρα, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το αρχικό μας πλάνο. Κυρίως στα προσωπικά μαρκαρίσματα και στη διεκδίκηση της δεύτερης μπάλας. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και δημιουργήσαμε καλές στιγμές στην αντίπαλη εστία, όμως σε αντίθεση με την Ξάνθη, δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά το 3-0 βγάλαμε αντίδραση και μόνο μπράβο μπορώ να πω στους παίκτες μου για αυτό. Η αντίδρασή τους αυτή με ανατριχιάζει. Δείξαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος και παραλίγο να φτάσουμε και στο 3-3 στο τελευταίο σουτ.

Πρέπει στη συνέχεια να προσπαθήσουμε ακόμα παραπάνω. Σε αυτό το παιχνίδι το κάναμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Ακολουθούν τέσσερα παιχνίδια, όπου τουλάχιστον πρέπει να κερδίσουμε τα τρία από αυτά. Μια νίκη μπορεί να αλλάξει τα πάντα».