Super League: Τα χρειάστηκε στο τέλος αλλά μπήκε και πάλι στο κόλπο της πεντάδας η Ξάνθη

 

H Ξάνθη εν μέσω…ανεμοθύελλας στα Πηγάδια προηγήθηκε εύκολα με 3-0 του Πλατανιά, αλλά τα… χρειάστηκε στο τέλος αφού επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 3-2, με τους Θρακιώτες βέβαια να πανηγυρίζουν στο τέλος τη νίκη.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε για τους Κρητικούς μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Ενσικουλού να μπαίνει στην περιοχή να μοιράζει στον Δημούτσο που προσπάθησε να κάνει το σουτ αλλά ο Φλίσκας πρόλαβε και έκοψε σωτήρια. Δύο λεπτά αργότερα όμως ήταν η Ξάνθη αυτή που σκόραρε από τα 11 βήματα.

Ο Κίκε Μπουλά έκανε ωραία προσπάθεια μπήκε στην περιοχή του Πλατανιά, με τον Ντικαμονά να τον ανατρέπει με τράβηγμα από πίσω και τον ρέφερι να δίνει την «εσχάτη των ποινών» και να στέλνει την Ξάνθη στην άσπρη βούλα, με τον Γέντρισεκ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 1-0 για τους Θρακιώτες.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας μάλιστα την κατοχή και στο 26’ έχασαν καλή στιγμή ώστε να ισοφαρίσουν. Ο Δημούτσος εκτέλεσε το κόρνερ, οι παίκτες της Ξάνθης έδιωξαν αρχικά με τον Μάλσα στην επαναφορά να κάνει το σουτ με τον Ζίβκοβιτς να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να στέλνει την μπάλα σε νέο κόρνερ.

Και αφού δεν έγινε το 1-1 η Ξάνθη στο 28ο λεπτό χτύπησε σαν κόμπρα για άλλη μια φορά! Ο Λουσέρο βρέθηκε στην αριστερή πλευρά αμαρκάριστος, έκανε την σέντρα, με τη μπάλα να περνά από όλους και να φτάνει στον Μάκη Μπαξεβανίδη που έκανε το απευθείας βολέ και νίκησε τον Κλιάιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει, οντας εξουδετερωμένος από τη σέντρα του Λουσέρο. Στο 30’ οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, με τον Ενσικουλού έφερε την μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης. Ο Δημούτσος μπόρεσε να την κατεβάσει, αλλά το σουτ που επιχείρησε στμάτησε στον Ζίβκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ, κι έτσι οι δυο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ της Ξάνθης.

Η Ξάνθη στο δεύτερο μέρος φάνηκε από την αρχή ότι θέλει να δώσει χώρο στον Πλατανιά και οι Κρητικοί είχαν μια καλή στιγμή στο 56’, με τον Ενσικουλού να κάνει ωραία προσπάθεια και να πατά περιοχή, για να στρώσει ωραία τη μπάλα στον Δημούτσο στα αριστερά που έκανε την σέντρα, αλλά ο Ζίβκοβιτς για ακόμα μια φορά ήταν εκεί πέφτοντας στα πόδια του Κοροβέση και προλαβαίνοντας τον πριν γίνει απειλητικός για την εστία του.

Στο 78΄η Ξάνθη έκανε το 3-0 με απίστευτο τρόπο. Ο Ζίβκοβιτς έκανε το βολέ βρίσκοντας τον Γέντρισεκ που χωρίς κοντρόλ, πλάσαρε τον Κλιάιτς, πετυχαίνοντας το δεύτερο δικό του γκολ στο ματς, κλειδώνοντας στην ουσία το παιχνίδι για την ομάδα του. Στο 80’ ο Πλατανιάς βρήκε αυτό που έψαχνε σε όλο το ματς αλλά ήταν κάπως αργά.  Ο Ενσικουλού κέρδισε το πέναλτι μετά την μονομαχία με τον Φλίσκα και ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τον Ζίβκοβιτς που έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Στο 88’ οι Κρητικοί μπήκαν για τα καλά στο ματς όταν ο Κοροβέσης έδωσε την πάσα στον Πετρόπουλο μέσα στην περιοχή και αυτός με σουτ μείωσε σε 3-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Πλατανιάς στη συνέχεια προσπάθησε με στημένα κυρίως να απειλήσει με στημένες φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το τρίτο γκολ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσραβατς):  Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (61′ Φασίδης), Τριάδης, Λουσέρο (46′ Καμαρά), Μεχία, Κίκε (82′  Σιλά.), Φλίσκας, Γέντρισεκ, Λισγάρας , Κασάδο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα):  Κλιάιτς, Βάντερσον, Ντουαλά (68′ Γκρζέλτσακ), Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Δημούτσος, Ουές (68′ Παπανικολάου), Μάλσα, Ντικαμονά, Ενσικουλού.