Διόρισαν τον Γιώργο Τυλιγαδά στην… Φθιώτιδα αφήνοντας χωρίς αρχιπροπονητή τον ΟΦΘΑ και τον παραολυμπιονίκη Δ. Καρυπίδη

 

Κραυγή απόγνωσης έστειλε μέσω του facebook ο πέμπτος παραολυμπιονίκης του Ριο ντε Τζανέιρο αλλά και δις ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής πριν ένα μήνα στο Μεξικό Δημήτρης Καρυπίδης, καταγγέλοντας ότι η πολιτεία τον αφήνει χωρίς προπονητή αφού διόρισε τον Γιώργο Τυλιγαδά στην Φθιώτιδα.

Ο Τυλιγαδάς είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για την ακρίβεια στην Φθιώτιδα βρισκόταν η οργανική του θέση, αλλά για ευνόητους λόγους έπαιρνε απόσπαση στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή απόσπαση δεν ανανεώθηκε προφανώς, με αποτέλεσμα με την έλευση του 2018 ο Τυλιγαδάς να έχει επιστρέψει στην Φθιώτιδα και ο Καρυπίδης να έχει μείνει χωρίς προπονητή, όπως και ο Ομιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης στον οποίο εκτελεί χρέη αρχιπροπονητή.

Το θέμα αποκάλυψε ο Δημήτρης Καρυπίδης στο facebook που ανέφερε αναλυτικά σε μια κοινοποίηση που έχει δεκάδες σχόλια και πάνω από εκατό κοινοποιήσεις:

«Δυστυχώς το κράτος έδειξε για άλλη μια φορά την αναλγησία και την αδιαφορία του. Ο προπονητής μου Γιώργος Τυλιγαδάς δεν πήρε την απόσπαση την οποία έχει αιτηθεί εδώ και μήνες ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επέστρεψε στην οργανική του θέση στην Φθιώτιδα. Μάλλον κανέναν αρμόδιο δεν ενδιαφέρει το πως θα προπονούμαι και το πως θα συνεχίζω να εκπροσωπώ την χώρα μου σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις χωρίς τον προπονητή μου δίπλα μου. Όταν όμως έρχονται οι επιτυχίες και τα μετάλλια πολλοί από αυτούς είναι δίπλα στις φωτογραφίες και με περίσσιο θράσος εκφράζουν την στήριξή τους. Ο προπονητής μου είναι εκπαιδευτικός επί 30 χρόνια και βάση μοριοδότησης έναι στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα και δικαιούται να αποσπαστεί. Πρόσφατα είδαμε άλλη μια απόφαση του Υπουργού με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που έχουν τα μισά του χρόνια στην εκπαίδευση και ο ίδιος ΔΕΝ βρισκόταν για πολλοστή φορά σε αυτήν την λίστα. Δεν ζητάμε να αποσπαστεί στο Κολωνάκι κύριοι αλλά στον ακριτικό Έβρο. Δυστυχώς αυτοί είμαστε… ».