Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον πρόωρο «τελικό» παραμονής ανάμεσα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Παναθηναϊκό (17:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παναθηναϊκού στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος το απόγευμα, το ένα από τα δυο παιχνίδια με τα οποία κλείνει η αυλαία της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Και οι δύο ομάδες θέλουν να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για παραμονή και την 8αδα και το ThrakiSportS κωδικοποιεί δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα πάνε το απόγευμα στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης ή όσοι θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι στην live blogging μετάδοση του ThrakiSportS.

1. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττα στο φινάλε του πρώτου γύρου. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την  προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε στην έδρα του από τον Φοίνικα Σύρου και ο Παναθηναϊκός από τον πρωτοπόρο και χωρίς απώλειες μέχρι στιγμής Ολυμπιακό.

2. Αν ολοκληρωνόταν τώρα το πρωτάθλημα, και οι δύο ομάδες θα συμμετείχαν στα πλέι άουτ και θα έπαιζαν ένα μίνι πρωτάθλημα μαζί και με τον Παμβοχαϊκό για την παραμονή στην Α1 Κατηγορία. Για αυτό η νίκη κρίνεται και για τους δύο επιρακτική.

3. Σε πιο δεινή θέση είναι ο Παναθηναϊκός που μεταξύ άλλων ηττήθηκε και στον πρώτο γύρο μέσα στην έδρα του στο Μετς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ. Η νίκη αυτή ίσως αποδειχθεί καθοριστική για την παραμονή.

4. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος χωρίς νίκη στην έδρα του. Όλες όσες έχει πετύχει έχουν έρθει μακριά από την Αλεξανδρούπολη. Θέλει να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί.

5. Αυτό είναι το δεύτερο από τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια που δίνει στην έδρα του ο Εθνικός. Προηγήθηκε η ήττα με 3-0 από τον Φοίνικα Σύρου και έρχεται την προσεχή εβδομάδα μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός, οπότε γίνεται αντιληπτή η κρισιμότητα του ματς.

6. Με τρίποντη νίκη ο Εθνικός, που αυτή τη στιγμή είναι στην 9η θέση με 12 βαθμούς και παίζει πλέι άουτ, παραμένει μεν στην 9η θέση αλλά θα είναι ισόβαθμος στους 15 πόντους με Κηφισιά και Νίκη Αιγινίου, από τις οποίες όμως υστερεί στην ισοβαθμία.

7. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ο Εθνικός μένει καθαρά στην 9η θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ, αλλά πλησιάζει τους απο πάνω και απομακρύνεται από τους από κάτω που αυτή τη στιγμή είναι ο Παμβοχαϊκός με 11 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με 8 πόντους, ενώ η Παναχαϊκή με δυο βαθμούς δείχνει να έχει χάσει το τρένο.

8. Από το 1998 έχουν γίνει 28 αγώνες ανεξαρτήτως έδρας και ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες με 22-7, ενώ τις δύο τελευταίες σεζόν νίκησε με 3-2 σετ μέσα στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί το επιμέρους σκορ είναι 8 νίκες για τον Παναθηναϊκό και 6 για τον Εθνικό.

9. Το ματς αρχικά ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή αλλά πήγε Δευτέρα με σύμφωνη γνώμη και των δύο ομάδων.  Ο Εθνικός ήθελε άλλη μια προπόνηση για να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο οι νέοι παίκτες Χαριτωνίδης και Ριζόπουλος, αλλά και ο Παγιάν που δεν δείχνει τα δείγματα που ξέραμε στα πρώτα ματς με τον Εθνικό. Στον Παναθηναϊκό αγώνα δρόμου έδωσε ο γιος του Δημήτρη Ανδρεόπουλου Χαράλαμπος ώστε να έρθει στην Αλεξανδρούπολη μετά την πρόκριση της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό.

10. Παρόλο που το ματς πήγε Δευτέρα, δεν είναι τηλεοπτικό αφού η ΕΡΤ έχει επιλέξει το άλλο παιχνίδι με το οποίο κλείνει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ηρακλή Θεσσαλονίκης και Ηρακλή Χαλκίδας. Η αναμέτρηση στην Αλεξανδρούπολη ξεκινά στις 17:30 και με διαιτητές τους  Γεωργιάδης και Τζεπκινλή. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε Νίκη Αιγινίου – Φοίνικας Σύρου 1-3, Ολυμπιακός – Παμβοχαϊκός 3-0, Παναχαϊκή – Εθνικός Πειραιώς 0-3 και Κηφισιά – ΠΑΟΚ 2-3.