Super League: Φοβερή και το 2018 εκτός έδρας η Ξάνθη που πέρασε και από την Λαμία

 

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις ο ΑΟ Ξάνθης που στο ΔΑΚ Λαμίας νίκησε εκτός έδρας για την πρεμιέρα του β’ γύρου και την τοπική ομάδα με 0-1 και πλησίασε την πρώτη πεντάδα.

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα και η πρώτη νίκη για τον ΑΟΞ που επανήλθε στις επιτυχίες μετά την 11η αγωνιστική, όταν και είχε κερδίσει με 2-0 τον Πανιώνιο στα Πηγάδια, παίρνοντας το τέταρτο φετινό διπλό της.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είχε σε πολύ καλή μέρα τους Ντε Λούκας, Λουσέρο και Μεχία, που κέρδισαν πλήρως τη μάχη του κέντρου, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Ντουρίτσκοβιτς, παίρνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο 45λεπτο και δείχνοντας καλά δείγματα, αλλά χρειάζεται ακόμα παιχνίδια στα πόδια του.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με παιχνίδι κέντρου και τους δύο αντιπάλους να δίνουν το βάρος στον ανασταλτικό τομέα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς τα καρέ του Ζίβκοβιτς, ο Βουό ήταν απομονωμένος και προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί με στημένες φάσεις, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να δηλώνει παρών στη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει σε σουτ του Τσούκαλου στο 25′. Η Ξάνθη ήταν με τη σειρά της και αυτή ακίνδυνη επιθετικά, βρήκε όμως το γκολ στο 34′ από υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεχία. Ο Όμο στο 41′ λίγο έλειψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα από στημένη φάση και τελικά οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού της αναμέτρησης ο Τεννές χρησιμοποίησε τον Ακόστα αντί του Βουό και τον Αναστασόπουλο στη θέση του Όμο, προσδοκώντας σε τόνωση της επιθετικής δραστηριότητας της ομάδας του, όμως ο Ζίβκοβιτς δεν ανησύχησε σημαντικά, αφού ο Τσούκαλος, που πήγε στην κορυφή της επίθεσης, δεν απείλησε με τον ΑΟΞ χωρίς να ρισκάρει να παιρνει μια ακόμη σημαντική νίκη.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Mελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Όμο (46′ Αναστασόπουλος), Μπλάζιτς, Πίτι, Τσούκαλος, Βουό (46′ Ακόστα), Βάντερσον (72′ Καραγιάννης).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Σβάρνας, Λισγάρας, Φλίσκας, Μεχία, Ντε Λούκας (80′ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Φασίδης (74′ Σιλά), Τριάδης (56′ Ντουρίτσκοβιτς), Γέντρισεκ.