Γ’ Εθνική: Με το αριστερό στο 2018 ο Ορφέας Ξάνθης που γνώρισε την ήττα από το Σκούταρι με παράπονα από τη διαιτησία

 

Ο Ορφέας Ξάνθης το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχθηκε στην Ξάνθη και το γήπεδο του ΑΟΞ, την Ελπίδα Σκουτάρεως και αν και είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, τελικά γνώρισε οριακά την ήττα, έχοντας παράλληλα και πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή αν και ήταν για άλλη μια φορά πολύ καλή, αυτή τη φορά γνώρισε τελικά την ήττα από την Ελπίδα Σκουτάρεως που πλέον έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή μαζί με το Παραλίμνι και έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου στην Β’ Εθνική.

Πρώτη φάση του αγώνα, στο 12′ για τον Ορφέα Ξάνθης, όταν ο Ιμέρ βρήκε με μια πάσα ακριβείας τον Χρήστο Πασχαλάκη, που όμως νικήθηκε από τον Ταταρίδη, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς το πλασέ του με το σώμα σε κόρνερ. Αυτή ήταν βέβαια η πρώτη και μοναδική ουσιαστική τελική στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες και κυρίως το Σκούταρι στη συνέχεια να μην μπορούν να φτάσουν τις αντίπαλες εστίες, παρά μόνο με μερικά πολύ μακρινά σουτ.

Στην επανάληψη οι ομάδες μπήκαν με άλλη διάθεση, με τον Ορφέα να έχει και πάλι την πρώτη ευκαιρία, όταν στο 60′ ο Χακή Τζαμπάζ με εξαιρετική σέντρα βρήκε μέσα στην περιοχή της Ελπίδας, τον Θόδωρο Τορομανίδη, που έπιασε ένα καλό βολέ, αλλά τελικά ο Ταταρίδης φώναξε και πάλι «όχι» και κράτησε ζωντανή την Ελπίδα.

Στο 64’η Ελπίδα απείλησε πρώτη φορά την εστία του Γιάννη Ρούφου, με το σουτ του Ζυγκερίδη που νικήθηκε από τον υψηλόσωμο κίπερ του Ορφέα, κάτι που έγινε και στο 76′ με το σουτ του Κώστα Καπετάνου. Στο 77′ ο Χακή Τζαμπάζ με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Ταταρίδη σε νέα μεγάλη απόκρουση, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα η φάση του αγώνα και το γκολ των φιλοξενούμενων.

Στο 82′, λοιπόν, οι αμυντικού του Ορφέα έκαναν ένα απρόσμενο λάθος αφού δεν συνεννοήθηκαν καλά, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τις κόντρες, όντας ενδεχομένως και κάπως τυχεροί και τον Γεωργιάδη να κάνει το 0-1. Σε μια φάση βέβαια που οι άνθρωποι του Ορφέα διαμαρτύρονται έντονα, αφού εγείρει αμφιβολίες και το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ, αλλά διαμαρτύρονται και για οφσάιντ στον παίκτη της Ελπίδας.

 

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Τορομανίδης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μαλαδένης, Τανζού(57΄ Μουμίνογλου), Πασχαλάκης(70΄ Ξαντινίδης), Μπουταγκίδης, Χιντ Ιμέρ(54΄ Καραγκιόζης Γ.).

ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ (Απόστολος Στύλος): Ταταρίδης, Ταχματζίδης, Γεωργιάδης, Κασμερίδης, Μουσικάκης, Κεχαγιάς(64΄ Στεφανίδης), Παναγιωτίδης(81΄ Γεράκης), Νικολίτσας, Ζιγκερίδης(87΄ Πασχαλούδης), Παπαβασιλείου(64΄ Καπετάνος), Νικολαΐδης.