Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε γήπεδο για το Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φοίνικας Σύρου (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κάνει ποδαρικό στην αγωνιστική δράση των ομάδων της Θράκης τη νέα χρονιά, αφού με εξαίρεση τους αγώνες των Μεικτών Ομάδων Ποδοσφαίρου Νέων και Παίδων χθες το μεσημέρι, δεν έχει ακόμα αγωνιστεί μέσα στο 2018 άλλος θρακιώτικος σύλλογος.

Στις 19:00 υποδέχεται στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» τον Φοίνικα Σύρου, στην αναμέτρηση που κλείνει την αυλαία της 11ης και τελευταίας για τον πρώτο γύρο αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας.

Όπως πριν από κάθε μεγάλο ματς, το ThrakiSportS κωδικοποίησε δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε φίλαθλος πριν πάει το απόγευμα στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης για να δει τον αγώνα ή κάτσει να τον παρακολουθήσει από την live blogging μετάδοση του ThrakiSportS:

1. Μπορεί επισήμως η ΕΣΑΠ να έχει ανακοινώσει ότι υπάρχει απαγορευτικό μεταγραφής παικτών στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όμως η αλήθεια είναι ότι το απαγορευτικό αυτό έχει αρθεί και ήδη ο Εθνικός έχει προχωρήσει στην ενίσχυσή του με την απόκτηση ή καλύτερα επιστροφή στην ομάδα των Δημήτρη Ριζόπουλου και Γιάννη Χαριτωνίδη.

2. Η επιστροφή Ριζόπουλου μετά από 10 ολόκληρα χρόνια δεν έγινε πάντως δεκτή και με τον καλύτερο τρόπο από τους φιλάθλους του Εθνικού που δημόσια εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για αυτήν την κίνηση της διοίκησης του Εθνικού έχοντας παράπονα και από την προηγούμενη παρουσία του στην ομάδα αλλά και από τις συμπεριφορές του όποτε την έβρισκε αντίπαλο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της κερκίδας.

3. Ο Σάκης Μουστακίδης πάντως, που έχει αναλάβει και άτυπο ρόλο… γραφείου Τύπου αφού δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις,  υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι «η έλευση του Ριζόπουλου θα βοηθήσει την υποδοχή μας. Είναι έμπειρος αθλητής αλλά όλοι μας θέλουμε προσαρμογή». Το πιθανότερο είναι πάντως ο “Ρίμπο”, που προέρχεται από καλές εμφανίσεις αλλά και ένα περιπετειώδες διαζύγιο με Ηρακλή, να χρησιμοποιηθεί.

4. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έκανε προπονήσεις σε όλο το διάστημα των γιορτών ενώ ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Όσκαρ Κάσμαρτσικ έδωσε μεγάλη άδεια στους παίκτες του και δήλωσε για αυτό: «Στις γιορτές έδωσα άδεια στους παίκτες. Είχαν ανάγκη να ξεκουραστούν, γιατί το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος ήταν δύσκολο. Υπήρχαν πολλοί και δύσκολοι αγώνες και μάλιστα κάποιοι ήταν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως στο παιχνίδι με την Αλεξανδρούπολη η ομάδα να μην βρίσκεται και στην καλύτερη της φυσική κατάσταση και να μην είναι το καλύτερο παιχνίδι μας».

5. Ο Φοίνικας Σύρου με 18 βαθμούς βρισκόταν στην 3η θέση της βαθμολογίας πριν τους αγώνες της Τετάρτης αλά πλέον έχει πέσει στην 5η θέση και θέλει να κερδίσει για να κλείσει τον πρώτο γύρο πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αλλά μπροστά από τον Ηρακλή Χαλκίδας και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

6. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από την πλευρά του βρίσκεται στην 4η θέση από το τέλος, δηλαδή στην ζώνη των πλέι άουτ. Είδε τα αποτελέσματα της Τετάρτης να μην έρχονται ευνοϊκά για τον ίδιο και θέλει να νικήσει για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Με ενδεχόμενο τρίποντο, θα προσπεράσει Κηφισιά και ενδεχομένως θα φτάσει στους ίδιους βαθμούς με τη Νίκη Αιγινίου, με όλους όμως υστερεί στις ισοβαθμίες.

7. Αυτό θα είναι το πρώτο από τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια που θα δώσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Μετά από το ματς με τον Φοίνικα Σύρου αντιμετωπίζει την Κυριακή στην πρεμιέρα του β’ γύρου τον Παναθηναϊκό και την άλλη εβδομάδα τον αήττητο Ολυμπιακό Πειραιώς, τις δυο ομάδες που έπαιξαν χθες στο αιώνιο ντέρμπι δηλαδή. Προέρχεται από την ήττα στην Χαλκίδα από τον τοπικό Ηρακλή, με την οποία έκλεισε το 2017.

8. Από την πλευρά του ο Φοίνικας Σύρου προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού την παραμονή των Χριστουγέννων και μετά το ματς με τον Εθνικό διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη και το Σάββατο δίνει νέο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο Αιγίνιο. Η δική του διευκόλυνση είναι και ο λόγος που το ματς δεν έγινε Τετάρτη όπως τα υπόλοιπα αλλά μετακινήθηκε για Πέμπτη σε ώρα που είναι ανοιχτή η αγορά της πόλης. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 19:οο το βράδυ με διαιτητές τους Θεμελή και Τζεπκινλή και φυσικά μεταδίδεται απευθείας από το ThrakiSportS. 

9. Αν και το ματς ορίστηκε σε διαφορετική μέρα από τα υπόλοιπα δεν ορίστηκε και τηλεοπτικό αφού φαίνεται ότι για την ΕΡΤ πέφτει… μακριά η πόλη της Αλεξανδρούπολης.Από τα αποτελέσματα της Τετάρτης ξεχωρίζει η νίκη του Ηρακλή Θεσσαλονίκης επί του ΠΑΟΚ με 3-2 και φυσικά του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 3-0 ενώ στη μάχη της ουράς είχαμε Παναχαϊκή – Παμβοχαϊκός 0-3, Νίκη Αιγινίου – Ηρακλής Χαλκίδας 1-3 και Κηφισιά – Εθνικός Πειραιώς 1-3.

10. Σε σχέση με την προϊστορία αξίζει να αναφερθεί ότι οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 14 φορές, όλες για το πρωτάθλημα με τον Φοίνικα να προηγείται ανεξαρτήτως έδρας με 8-6 στις νίκες. Στην Αλέξανδρούπολη προηγείται με 4-3 νίκες ο Εθνικός, που πέρυσι είχε επικρατήσει με 3-0 (25-18, 25-21, 25-23). Φέτος δεν αποκλείεται πάντως οι δυο ομάδες να αναμετρηθούν και για το Λιγκ Καπ, καθώς αμφότερες έχουν προκριθεί στα ημιτελικά.