Η τελευταία φωτογραφία του Νίκου Σαμαρά στην ειδικότητα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και οι αναμνήσεις του καθηγητή του

 

Δυο ανέκδοτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες του Νίκου Σαμαρά με την ειδικότητα Βόλεϊ του 4ου έτους του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής σε ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης, με το κλείσιμο της χρονιάς μετά από ημερήσια εκδρομή σε Δαδιά και δέλτα του Έβρου και μετά από εσωτερικό τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ. όπως συνηθιζόταν, δημοσιοποίησε ο Θανάσης Κασαμπαλής.

Ο επίκουρος καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έγραψε με την αφορμή της πέμπτης μαύρης επετείου από την απώλεια του Νίκου Σαμαρά ένα κείμενο για τον «φοιτητή» Αετό του Έβρου, όπως ο ίδιος είχε την τύχη να τον γνωρίσει.

«5ος Χρόνος χωρίς το ΝΙΚΟ!!! Για όλους εμάς που περπατήσαμε σε κοινούς δρόμους και είχαμε κοινές αξίες για τον αθλητισμό και κοινά οράματα για το άθλημα που εξ αιτίας του γνωριστήκαμε ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ θα μείνει αξέχαστος! Η σχέση μου με τον ΣΑΜ απόκτησε μια άλλη χροιά σε σχέση με αυτά που μας δέναν μέχρι τότε, όταν ήρθε το 2004 για να φοιτήσει στην ειδικότητα του Βόλεϊ στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θράκης όπου διδάσκω. Παρ’ ότι ο Νίκος είχε Α.Ε.Μ.(Αριθμό Ειδικού Μητρώου) 1800, που σήμαινε ότι είχε κάνει εγγραφή πριν από 10 χρόνια και… ήταν συμφοιτητής με παιδιά κατά 10 και…χρόνια μικρότερά του! Όμως ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα να πουν το παραμικρό και ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη θέση του και την προϊστορία του κοινώς για να “λουφάρει”! Πάντα τυπικός με συμμετοχή στα πρακτικά μαθήματα και με έντονο ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικά όταν το έφερε η κουβέντα μου είπε: Δάσκαλε εγώ το πτυχίο δεν το θέλω σαν τυπικό χαρτί για να το κορνιζώσω, αλλά για να το αξιοποιήσω και ν’ ασχοληθώ σοβαρά με την προπονητική! Πράγμα που έκανε πράξη και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Λήμνος, το νησί που επέλεξε λόγω της συζύγου του να ζήσει, μέσα σε μικρό σχετικά διάστημα μετατράπηκε σε μια ζωηρή και δυναμική κυψέλη του αθλήματός μας. Και είχε νομίζω πολλά ακόμη να προσφέρει….ΝΙΚΟ εμείς θα σε θυμόμαστε πάντα! Αιωνία σου η μνήμη».