Γ’ Εθνική: Αποχωρεί από τον Αστέρα Αμαλιάδας ο Εβρίτης πρωην στόπερ Ξάνθης και ΑΕΚ Σταύρος Σταθάκης

 

Παρελθόν από τον Αστέρα Αμαλιάδας αποτελεί ο Εβρίτης πρωην αμυντικός της Ξάνθης και της ΑΕΚ Σταύρος Σταθάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportsonoto στον Αστέρα Αμαλιάδας που πλέον προπονητής είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος είχαμε κάποιες αποχωρήσεις. Η πρώτη είναι αυτή του Θοδωρή Κουμπαρούλη, ο οποίος εδώ και καιρό λείπει από τις προπονήσεις της ομάδας, ενώ η πιο πρόσφατη, είναι αυτή του Σταύρου Σταθάκη, ο οποίος ακολούθησε την αποστολή στην Καλαμάτα, την επομένη όμως δεν ήταν ούτε αυτός παρών στην προπόνηση.

Ο Αστέρας δεν έχει πάρει ακόμα επίσημα θέση για το θέμα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο παίκτες λείπουν από την ομάδα χωρίς άδεια. Αυτό σημαίνει ότι αφενός δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα, αφετέρου επειδή παραμένουν παίκτες της ομάδας, θα πρέπει με απόφαση του συλλόγου να αποδεσμευτούν, αφού πρώτα φέρουν χρήματα (ή μια ικανοποιητική πρόταση από άλλη ομάδα για να παραχωρηθούν).

Από την πλευρά την δική του εκδοχή για την απουσία του από τις προπονήσεις έδωσε στο amaliadanews ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα Αμαλιάδας Σταύρος Σταθάκης, ο οποίος ανέφερε ότι έχει ζητήσει να αποχωρήσει από την ομάδα, ενώ η απουσία του οφείλεται σε άδεια για προσωπικούς λόγους που ζήτησε για να μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αλεξανδρούπολη. Ο Σταύρος Σταθάκης, ανέφερε ότι έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ομάδα του Αστέρα: «Ζήτησα άδεια να μεταβώ για προσωπικούς λόγους στην Αλεξανδρούπολη. Έχω ζητήσει από τη διοίκηση του συλλόγου να αποχωρήσω τον Γενάρη. Μου είπαν ότι πρέπει να συζητήσουμε», ανέφερε ο Σταύρος Σταθάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αστέρας Αμαλιάδας περιμένει ικανοποιητική πρόταση από τον Σταθάκη, ενώ διοικητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν του δόθηκε άδεια να αποχωρήσει πρόωρα. Όπως και να έχει, το θέμα βρίσκεται ήδη στην ατζέντα και θα απασχολήσει στο άμεσο μέλλον, αν ήδη δεν έχει αρχίσει να απασχολεί την ομάδα, η οποία μετά την αποχώρηση και του Κουμπαρούλη, ίσως (και εφόσον ο Σούλης Παπαδόπουλος το κρίνει απαραίτητο), θα πρέπει να στρέψει τα βλέμματά της και σε απόκτηση κεντρικού αμυντικού.

Ο 30 χρονος (γεν. 30/11/1987) υψηλόσωμος (1,88μ.)  Εβρίτης αριστεροπόδαρος στόπερ ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 από τους Νέους ΠΑΕ Θράκης και έπειτα πήγε στην πρώτη ομάδα της το 2005 κι έπαιξε δυο χρόνια Γ’ Εθνική μαζί της. Το 2007 από την ΠΑΕ Θράκη πήρε μεταγραφή στην Ξάνθη όπου εμεινε για πέντε χρόνια και το 2012 πήγε ως δανεικός από Ξάνθη στην Ένωση Παραλιμνίου Κύπρου, όπου έπαιξε μια χρονιά (2012-2013). Το καλοκαίρι του 2013 παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ στο νέο ξεκίνημα της στη Γ’ Εθνική και το καλοκαίρι του 2014 επεστρεψε ξανά στην Κύπρο στην Αγία Νάπα στον α’ γύρο και τον Ιανουάριο του 2015 επέτρεψε Ελλάδα και στη Λάρισα (Β’ Εθνική). Επόμενος σταθμός για έξι μήνες ο Παναργειακός – Γ’ Εθνική τον α΄γύρο 2015-2016 (πρόπερσι) και έπειτα στον Κισσαμικό για το β’ γύρο εκείνης της χρονιάς. Στον Κισσαμικό ήταν και πέρυσι τη σεζόν 2016-2017. Ήταν βασικό στέλεχος μέχρι στον Ιανουάριο όπου τον έπληξε ατυχία τραυματισμού με ρήξη χιαστών (σε ματς με τον Πανελευσινιακό).