Συνεχίζονται οι σκέψεις για επανασύσταση της Δ’ Εθνικής ακόμα και από τη νέα σεζόν!

 

Αυξάνουν και πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι σκέψεις για την επανασύσταση της παλιάς Δ’ Εθνικής, αν είναι δυνατόν ακόμα και από τη νέα σεζόν για την βελτίωση του εμπορικού προϊόντος της Γ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το liganews.gr σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αλλά και από την ομοσπονδία οι ιθύνοντες επεξεργάζονται σοβαρά την ιδέα της επανασύστασης της Δ’ Εθνικής που θα αποτελείται από τους φετινούς πρωταθλητές των ενώσεων, τις ομάδες που θα υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική φέτος, έτσι ώστε η Γ’ Εθνική να μετατραπεί σε ημί-επαγγελματικό και ει δυνατόν σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και να βελτιωθεί το προϊόν που προσφέρει.

Ωστόσο, πρόκειται για μια κίνηση που δεν μπορεί να γίνει από τη μιά μέρα στην άλλη και είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Γι’ αυτό και οι ζυμώσεις σε κυβενητικό επίπεδο προωθούν την άμεση εφαρμογή, επειδή θα συνιστούν ουσιαστικά αλλαγή των προκηρύξεων εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου. Έτσι, λοιπόν θα πρέπει να διενεργηθεί και να εγκριθεί σε μικρό χρονικό διάστημα, η σχετική πρόταση από έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της ΕΠΟ. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν αποκλείεται οι σκέψεις για μείωση των ομίλων της Γ’ Εθνικής και επανίδρυση της Δ’ Εθνικής να πάρουν παράταση ενός έτους και το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από την σεζόν 2019 -2020.

Με τα έως τώρα δεδομένα βέβαια, όπως αναφέρει το liganews.gr, μόλις 30% πιθανότητες υπάρχουν για να συμβεί άμεσα η αλλαγή. Αντίθετα, κύκλοι εκφράζουν την βεβαιότητα ότι την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο θα υπάρχει η Γ’ Εθνική με τη μορφή επαγγελματικών ομάδων και η Δ’ Εθνική με το ερασιτεχνικό προφίλ που διατηρούσε μέχρι να καταργηθεί.