Πρωτιά Ζίβκοβιτς ως ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στον πρώτο γύρο της Super League! Όλη η λίστα…

 

Επτά όλοι κι όλοι ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να αγωνιστούν και στους 15 αγώνες του πρώτου γύρου στην Super League, έχοντας καταφέρει να αποφύγουν τραυματισμούς και αποβολές, αλλά και να είναι σταθερά στις επιλογές των προπονητών τους.

Ανάμεσα σε αυτούς, ένας παίκτης της Ξάνθης έχει μια σπουδαία πρωτιά. Ο λόγος για τον τερματοφύλακά της Ζίβκο Ζίβκοβιτς που δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής. Μάλιστα, επειδή τα ματς της Ξάνθης είχαν από ό,τι φαίνεται περισσότερες καθυστερήσεις σε σχέση με αυτά των υπολοίπων ομάδων, προηγείται έστω και κατά ένα λεπτό της σχετικής κατάταξης, με βάση τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που επεξεργάστηκε πρόσφατα το gazzetta.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τους επτά συνολικά ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χάσει λεπτό συμμετοχής με τις ομάδες τους στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, οι πέντε είναι τερματοφύλακες και μάλιστα ο ένας από αυτούς παλιός μας γνώριμος στην Θράκη: ο Γιώργος Αθανασιάδης που αναδείχθηκε από τον Πανθρακικό αλλά πλέον φοράει την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας διαθέτει πάντως και δεύτερο παίκτη στην οκτάδα των ιδιότυπων βραβείων συνέπειας.

Ο λόγος για τον Κώστα Γιαννούλη στο οποίο αξίζει ιδιαίτερη μνεία, όπως και στους Σουλεϊμάν Όμο και Γιάγια Μπανανά  της Λαμίας και του Πανιώνιου  που επίσης δεν έχουν απουσιάσει λεπτό (και δεν είναι γκολκίπερ). Οι υπόλοιποι τρεις iron-men που δεν έχουν χάσει λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα αλλά είναι και αυτοί τερματοφύλακες, όπως και οι Ζίφκοβιτς και Αθανασιάδης είναι οι Μλάντεν Μπόζοβιτς (ΑΕΛ), Ιβάν Τσόβιτς (Απόλλων Σμύρνης) και Επασί Μποκά (Λεβαδειακός).

Αναλυτικά η λίστα με τους οκτώ που δεν έχουν χάσει λεπτό συμμετοχής στον πρώτο γύρο της Super League και ο χρόνος που έχουν μέχρι στιγμής καταγράψει:

1.  Ζίβκο Ζίβκοβιτς (Ξάνθη): 1.426 λεπτά

2. Σουλεϊμάν Όμο (Λαμία): 1.425 λεπτά

3. Μλάντεν Μπόζοβιτς (Λάρισα): 1.424 λεπτά

-. Ιβάν Τσόβιτς (Απόλλων Σμύρνης): 1.424 λεπτά

5. Γιάγια Μπανανά (Πανιώνιος): 1.422 λεπτά

6. Επασί Μποκά (Λεβαδειακός) 1.420 λεπτά 

7. Κώστας Γιαννούλης (Αστέρας Τρίπολης) 1.417 λεπτά

-.  Γιώργος Αθανασιάδης (Αστέρας τρίπολης) 1.417 λεπτά