Νέες κόντρες για το Κολυμβητήριο Ξάνθης και έγγραφο-φωτιά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

 

Το θέμα του Κολυμβητηρίου κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που συνεδρίασε την Τετάρτη με μόλις τρία θέματα ημερήσιας διάταξης. 

Το κυρίαρχο θέμα ήταν η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που αφορούσε στην πολυσυζητημένη μελέτη της Β Φάσης της ανακατασκευής (δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, θέρμανση και άλλες εργασίες) ενώ η πρώτη φάση και τα αναγκαία έργα, συζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση και εγκρίθηκε και η δημοπράτησή τους.

Τη συζήτηση, σύμφωνα με το xanthi2.gr, πυροδότησε έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας που απευθύνεται στους δημοτικούς συμβούλους και έφτασε πριν τη συνεδρίαση και αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων που προγραμματίζονται το κολυμβητήριο δεν θα έχει πια ολυμπιακές προδιαγραφές και δεν θα μπορούν να γίνουν αγώνες αγωνιστικής κολύμβησης παρά μόνο κάποιοι αγώνες πόλο.

Αυτό προκάλεσε την κριτική της αντιπολίτευσης όπως και το γεγονός ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση η Κοινωνία Δημοτών είχε ζητήσει στοιχεία για όσα περιέχει η μελέτη της Β Φάσης και η δημοτική αρχή είχε αρνηθεί, αν και διαπίστωσε ότι η μελέτη είχε εγκριθεί ήδη από το Νοέμβριο. Στην κριτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης παραμένει επίσης ο χρόνος στον ο οποίο θα ολοκληρωθούν κάποτε οι παρεμβάσεις για να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος σημείωσε ότι ίσως θα έπρεπε να έρθει νωρίτερα η μελέτη της Β Φάσης αλλά υπεραμύνθηκε των επιλογών της δημοτικής αρχής και του πλάνου που υπάρχει για να αποκατασταθεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου Ξάνθης όσο πιο γρήγορα μπορεί σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης που έκανε λόγο για προσπάθεια όλα να γίνουν σε “χρόνο ρεκόρ, οι μήνες θα γίνουν μέρες, οι ώρες θα γίνουν λεπτά.” ενώ τόνισε ότι έχει δώσει άνιση μάχη με τη γραφειοκρατία.

Η μελέτη της Β Φάσης θα κοστίσει 140.000 ευρώ ενώ δεν έγινε γνωστό το ύψος του προϋπολογισμού των εργασιών, όταν αυτές υλοποιηθούν.

Δείτε παρακάτω το επίμαχο έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας: