Super League: Στα χνάρια του Γιουνές βαδίζει ο φετινός πρώτος σκόρερ του ΑΟΞ Έρικ Γέντρισεκ

 

O Έρικ Γέντρισεκ έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για την Ξάνθη, και έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση σκοράρισμα για τους Θρακιώτες, όντας μέχρι στιγμής πρώτος σκόρερ με 6 τέρματα στο φινάλε του πρώτου γύρου, όμως και πάλι δεν είναι… Χαμζά Γιουνές.

Αυτό γιατί ναι μεν ο Γέντρισεκ αυτή τη στιγμή και με τη λήξη του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος είναι πρώτος σκόρερ της Ξάνθης και τριτος συνολικά του πρωταθλήματος έχοντας σκοράρει 6 φορές, αλλά ο Τυνήσιος πρώην φορ του ΑΟΞ, πέρυσι  στο τέλος του πρώτου γύρου είχε ήδη πετύχει… 10 γκολ.

Βέβαια πρέπει να τονίσουμε πως το πρωτάθλημα πέρυσι ήταν κάπως ανορθόδοξο, αφού οι πρώτες δύο αγωνιστικές του δεν πραγματοποιήθηκαν στην αρχή, αλλά μετά το τέλος του πρώτου γύρου και σε αυτά τα δύο ματς ο Χαμζά είχε σκοράρει ένα γκολ, ενώ τα άλλα τρία από τα δέκα το έβαλε στο τελευταίο ουσιαστικά παιχνίδι του περσινού πρώτου γύρου, με την Βέροια.

Συνεπώς θα μπορούσαμε να πούμε εύκολα, πως ο Γέντρισεκ φέτος έχει αποδειχθεί σχεδόν ισάξιος με τον περσινό Γιουνές (που φέτος σκοράρει κατά ριπάς στην γειτονική Τουρκία), αφού στην 11η αγωνιστική είχαν σχεδόν ίδιο αριθμό τερμάτων. Συγκεκριμένα ο Γέντρισεκ φέτος μετά το ματς με τον Πανιώνιο είχε 4 γκολ, ενώ ο Γιουνές 6 γκολ, με τον Τυνήσιο να σκοράρει απλά ένα χατ τρικ στο τέλος του πρώτου γύρου και να φτάνει τα 10 τέρματα.

Ο Γέντρισεκ φέτος έχει σκοράρει ένα τέρμα με τον Πλατανιά, ένα με τον Παναιτωλικό, δύο με τον Πανιώνιο, ένα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και άλλο ένα με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη πέρυσι ο Γιουνές σκόραρε με αντιπάλους τους Ηρακλή, ΑΕΚ, Πλατανιά, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Βέροια.