Απολύθηκε το ζευγάρι διπλωματών από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής που είχε διαφύγει στην Ιταλία

 

Απολύθηκαν από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών οι διπλωμάτες Νταβούτ Οτζάκ και Ντέρια Οτζάκ, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό μαζί με τα παιδιά τους αλλά είχαν κληθεί να επιστρέψουν στα κεντρικά γραφεία του Υπ. Εξωτερικών, ενώ υπηρετούσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Υπενθυμίζουμε ότι από το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου είχε ξεσπάσει ένα “θρίλερ” με τον υποπρόξενο του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή Νταβούτ Οτζάκ και την σύζυγό του Ντέρια (υπηρετούσε ως διπλωματική υπάλληλος).

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν τότε τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέφυγε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής στις 14 Νοεμβρίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αιτία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μια εντολή μετάθεσης που πήρε ο Νταβούτ Οτζάκ από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την Άγκυρα. Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που εξαφανίζεται από τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ένα ακόμη εγκατέλειψε τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι.

Όπως τότε ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Νταβούτ Οτζάκ και η Ντέρια διέφυγαν φοβούμενοι την έρευνα για την εμπλοκή τους με το Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

Πηγή: http://www.xronos.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here