Περνάει στην αντεπίθεση η ΠΑΕ Ποντίων! Οι επόμενες κινήσεις του Μ. Κακουλίδη αναφορικά με το θέμα της «απαγορευμένης» φανέλας της

 

Για ευθείες παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και νέο διωγμό που δέχονται οι Πόντιοι, αυτή τη φορά από την ίδια την Ελληνική Πολιτεία και τα όργανά της, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που δεν δικαίωσε το σωματείο στην αντιδικεία που είχε με την ΕΠΣ Θράκης για την χρήση της φανέλας που ετοίμασε για την ποντιακή γενοκτονία.

Ο Μιχάλης Κακουλίδης μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, για την οποία καταγγέλλει επίσης ότι καθυστέρησε υπέρμετρα να εκδοθεί φτάνοντας τους τρεις μήνες ενώ θα έπρεπε να βγει σε μια εβδομάδα, κάτι που οδήγησε εκτός των άλλων και στον οικονομικό αφανισμό την ομάδας και εν τέλει στην διάλυσή της, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής και υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν σκοπεύουν να αποδεχθούν έτσι εύκολα αυτήν την απόφαση.

Θεωρητικά επόμενο δικαστικό στάδιο για την ΠΑΕ Ποντίων, εφόσον δεν βρήκε δικαίωση ούτε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που απαρτίζεται από δικαστές, είναι το Διεθνές Δικαστήριο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών της Λωζάννης, το περίφημο CAS, όπου όμως το κόστος για τα παράβολα είναι απαγορευτικό για ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο όπως η ΠΑΕ Ποντίων. Ωστόσο με δεδομένο ότι ήδη έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα και ουσιαστικά έχει οδηγηθεί στον αφανισμό, υπάρχουν σκέψεις προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα σημαίνει παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό θα έχει επιπτώσεις στην ΠΑΕ Ποντίων σε περίπτωση που θα είχε κάποιον αντίκτυπο τυχόν διαγραφή της από τα μητρώα της ΕΠΣ Θράκης. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος για τον απλούστατο λόγο ότι έχει αποβληθεί ήδη από το πρωτάθλημα και κατά συνέπεια, όπως λένε οι άνθρωποί της, «ο βρεγμένος την βροχή δεν την θυμάται». Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων αναδεικνύουν και πάλι το θέμα της ΑΕ Ξάνθης, το έμβλημα της οποίας χαρακτηρίζουν «φιλοτουρκικό» και καταγγέλλουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η ΠΑΕ Ποντίων καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις από τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας και πολιτικές διαστάσεις στην υπόθεσή τους, ενώ ετοιμάζονται επιστολές που θα αναδεικνύουν το θέμα σε ύψιστο επίπεδο, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και την ηγεσία της Δικαστικής Εξουσίας. Τέλος, νέα κινητοποίηση θα υπάρχει και στον ποντιακό χώρο, παρόλο που υπάρχουν και έντονα παράπονα ότι ο οργανωμένος ποντιακός χώρος έδειξε επιδεικτική αδιαφορία στην υπόθεση της φανέλας που τιμούσε τους χιλιάδες νεκρούς προγόνους του αλλά απαγορεύθηκε η χρήση της.