Τα επτά σχολεία από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Πάσα στα Θρανία» (+photos)

 

Ολοκληρώθηκε, με τις επισκέψεις στο 9ο Ειδικό Δημoτικό Σχολείο Αθηνών και στο 65ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ο πρώτος κύκλος του πρωτοποριακού προγράμματος της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία», που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στα παιδιά των σχολικών μονάδων της Αθήνας μίλησαν για τα ιδανικά που πηγάζουν από το ποδόσφαιρο οι πρωταθλητές Ευρώπης Στέλιος Γιαννακόπουλος, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του κ. Σκίμπε στην Εθνική Ανδρών, Κώστας Τσάνας και ο τεχνικός διευθυντής της ΕΠΟ Μπάμπης Ζελενίτσας.

Πριν από τις επισκέψεις στα σχολεία της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες ανάλογες δράσεις κατά κύριο λόγο στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης, παρουσία του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Φάνη Κατεργιαννάκη, της εκπαιδεύτριας ΕΠΟ και σχολικής συμβούλου φυσικής αγωγής Θράκης Ξανθής Κωνσταντινίδου, του εκπαιδευτή ΕΠΟ και αναπληρωτή καθηγητή προπονητικής ποδοσφαίρου ΤΕΦΑΑ Σερρών Γιάννη Γκίση και του εκπαιδευτή ΕΠΟ και πρώην ποδοσφαιριστή Γιάννη Βονόρτα.

Μεταξύ των 10 σχολείων στα οποία πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις, τα επτά ήταν στην Θράκη. Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκώμης Σερρών, στο 1o Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Νευροκοπίου, στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών Έβρου και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ, Κατά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Πάσα στα θρανία», η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απευθύνθηκε σε περισσότερους από 1.500 μαθητές και μαθήτριες, με τελικό στόχο τις 6.500 έως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς!