Αντιδράσεις και διευκρινίσεις για την αξιολόγηση των αθλητικών σωματείων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

 

Αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του ThrakiSportS σε σχέση με την απόπειρα αξιολόγησης των αθλητικών σωματείων της Αλεξανδρούπολης που επιχειρήθηκε από τον Δήμο και παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο συνεδρίου για την διοίκηση και την οργάνωση στον αθλητισμό.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης διευκρίνισε στο ThrakiSportS ότι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης βασίζεται στο αποτέλεσμα της αξιολόγησης των σωματείων και στα τέσσερα στάδια που έχουν προβλεφθεί και όχι στο πρώτο που παρουσιάστηκε αναλυτικά. Αυτός είναι και ο λόγος που βγαίνει το μαθηματικό άτοπο του 23×2=50 βαθμοί που εμφανίζεται να συγκεντρώνει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι αφενός δεν συμμετείχαν όλα τα σωματεία στην αξιολόγηση και δεν απέστειλαν τα σχετικά έγγραφα, αφετέρου ότι και αυτά που συμμετείχαν σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν ανταποκριθεί σε κάποια κριτήρια ή δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία που χρειάζονται για να κατοχυρώσουν και άλλους βαθμούς.

Ωστόσο και ο υπεύθυνος του συνεδρίου που διεξήχθη τον Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη Κώστας Πατερόπουλος διευκρίνισε ότι όσα δημοσιεύθηκαν αφορούσαν ένα μέρος ως περίληψη της συνολικής εισήγησης του κ. Βαταμίδη στο συνέδριο και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια για την καταγραφή γίνεται πρωτοποριακά στην Αλεξανδρούπολη από τους αρμόδιους καθηγητές, αντιμετωπίζει δυσκολίες αφού είναι πολλοί εκείνοι που δεν θέλουν για ευνόητους λόγους να αξιολογηθούν, αλλά είναι μια προσπάθεια που προχωρά και η οποία  μπορεί να αποτελέσει στην πορεία των ετών μια μέθοδο που θα υποστεί βελτιώσεις και τελειοποιήσεις και η οποία θα μπορεί να περιληφθεί ακόμα και στο επόμενο αθλητικό νομοσχέδιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως επισημαίνεται, με την μέθοδο που παρουσιάστηκε και η οποία είναι πολυεπίπεδη και δεν βασίζεται μόνο στα 23 στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πρώτο στάδιο,σε κάθε περίπτωση θα εντοπιστούν τα λεγόμενα «σωματεία σφραγίδες» που φυτοζωούν σε βάρος των άλλων συλλόγων και θα δοθεί η δυνατότητα να αποβληθούν από τις τάξεις της αθλητικής οικογένειας. Το ThrakiSportS, προς άρση των παρεξηγήσεων που δημιουργήθηκαν, έλαβε και παρουσιάζει ολόκληρη την εισήγηση του αντιδημάρχου Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Βαταμίδη.