Πτυχίο από το ΔΠΘ για ένα ακόμα μέλος της οικογένειας του ThrakiSportS

 

Ένα ακόμα μέλος της μεγάλης οικογένειας του ThrakiSportS ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έλαβε τo πτυχίο του (από το Τμήμα Ελληνκής Φιλολογίας) και ανοίγει πλέον φτερά για τον επαγγελματικό στίβο της ζωής.

Μέλος του ThrakiSportS τον τελευταίο ένάμισι χρόνο, είναι ο άνθρωπος που κατά βάση επιμελούνταν τις μη αθλητικές ειδήσεις που παρουσιάζαμε μέσα από την κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα της περιοχής αλλά και το τμήμα των λεγόμενων ολυμπιακών αθλημάτων, αυτών που δεν προβάλλονται και πολύ στις μέρες μας αλλά χαρίζουν τις περισσότερες επιτυχίες, ενώ αξέχαστα θα μείνουν και στον ίδιο και σε όλη την ομάδα του site τα ξενύχτια την περίοδο των Ολυμπιακών Αγλωνωντου Ρίο ντε Τζανέιρο, που το ThrakiSportS κάλυψε με live ενημέρωση 24 ώρες το 24ωρο. Βέβαια, ως φιλόλογος είχε και ρόλο… διορθωτή, ειδικά σε κάτι τρελά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που κάνει ο λεγόμενος «δαίμων του ηλεκτρονικού τυπογραφείου».

Ο Θοδωρής Κούκος, για τον οποίο ο λόγος, το απόγευμα έλαμπε από χαρά στην ορκωμοσία του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, ίσως την τελευταία για το ΔΠΘ μέσα στο 2017. Κατάφερε με επιμέλεια να ολοκληρώσει τις σπουδές του μέσα σε τέσσερα χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση, ετοιμάζοντας πλέον το επόμενο βήμα του. «Έκλεισε σήμερα ένας κύκλος», έγραψε στην αρχή του συγκινητικού μηνύματίς του στο facebook, αλλά όπως προσθέτει στο τέλος αυτού, «όσο και να μου φαίνεται περίεργο που δεν θα γυρίσω ξανά στους ίδιους διαδρόμους και τις αίθουσες, ανυπομονώ για τον επόμενο σταθμό».

Ο ίδιος κάνοντας τον απολογισμό της φοιτητικής τετραετίας, ανέφερε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να τα χωρέσω όλα σε ένα μπουκάλι και να κλείσω το άνοιγμα για να μη μου φύγουν! Αλλά πώς να χωρέσεις τέσσερα χρόνια σε ένα μπουκάλι; Πώς να φυλάξεις τόσα πράγματα από τη φθορά του χρόνου; Τους ανθρώπους, τις αναμνήσεις, τα γέλια, τα μαθήματα, τα διαλείμματα, τα τσιγάρα στους διαδρόμους και τις συζητήσεις, τους καθηγητές, τις εξετάσεις, το διάβασμα, τις αγωνίες, τις χαρές, τις λύπες και τη λύτρωση; Μένεις μόνο με το γλυκό συναίσθημα ότι αυτό που έζησες αυτά τα 4 χρόνια, τα φοιτητικά σου, ήταν κάτι όμορφο και θα το ξαναζούσες με τους ίδιους ανθρώπους, στο ίδιο μέρος και με τις ίδιες δυσκολίες. Θυμάσαι και κάποια πράγματα, αλλά κυρίως νιώθεις!».

Ο Θοδωρής Κούκος συμπληρώνει: «Εκτός από τις γνώσεις, από το ΤΕΦ παίρνω κι άλλα, εξίσου σημαντικά: Παίρνω τους ανθρώπους, που ήξεραν να στηρίζουν και να χαμογελούν. Ήταν αληθινοί. Παίρνω και τις εμπειρίες, που μ’ έκαναν καλύτερο και μου διεύρυναν τους ορίζοντες. Μου άνοιξαν τα μάτια. Κι όταν έπεσα, σηκώθηκα. Σηκώθηκα για να ζήσω αυτή τη μέρα και τόσες άλλες που ήρθαν και θα έρθουν!».

Για αυτές που θα έρθουν πλέον Θοδωρή μας, όλη η οικογένεια του ThrakiSportS εύχεται τα καλύτερα. Στην Κομοτηνή (καθώς ο Θοδωρής μας είχε το προνόμιο να σπουδάζει σε μια πόλη που έτσι και αλλιώς κατοικούσε κιόλας) ή όπου αλλού επιλέξει ο ίδιος (αφού οι προκλήσεις είναι πολλές και οι προσκλήσεις δεδομένο ότι θα έρθουν).

Πιο πριν βέβαια, έχει έρθει το ραβασάκι της… «μαμάς πατρίδας», την οποία ο Θοδωρής θα κληθεί να υπηρετήσει το προσεχές διάστημα. Και παράλληλα θα καταγράφει τα τεκταινόμενα στην Θράκη, θα μας (και σας) ενημερώνει και φυσικά θα μας… διορθώνει (στα ουκ ολίγα λάθη στα κείμενά μας), έχοντας πλέον και το πτυχίο για να το κάνει αυτό. Τεό, πολλά συγχαρητήρια. Τα καλύτερα έπονται….