Κηρύσσεται εντός της ημέρας έκπτωτος ο Κουπτσίδης και μπαίνει επίσημα στο ΔΣ της ΕΠΟ ο Πανίδης

 

Συνεδρίαση έχει το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, το Διοικητικό της Συμβούλιο δηλαδή και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως ανακοινώθηκε, είναι η λήψη απόφασης περί της έκδοσης διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης στο πρόσωπο του Δ. Κουπτσίδη, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα και σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί να είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Ο Κουπτσίδης είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και εξελέγη στις αρχαιρεσίες του καλοκαιριού μέλος της διοίκησης Γραμμένου, ωστόσο κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας παραπέμφθηκε, με την ιδιότητα του πρώην νομάρχη και δημάρχου Γρεβενών, σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με υπόθεση αναθέσεων εικονικών έργων.

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός απηύθυνε ερώτημα στην ΕΠΟ σχετικά με τα μέλη της που εμπίπτουν στα κωλύματα του νόμου, δείχνοντας ότι έχει διάθεση να προχωρήσει ο ίδιος σε διαπιστωτικές πράξεις, εφόσον υπάρχουν κωλύματα, όπως ορίζει ο νόμος. Η ΕΠΟ έλαβε το βούλευμα για τον Κουπτσίδη αλλά ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε να παραιτηθεί και μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν έχει αναλάβει καθήκοντα ακόμα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, που είναι πρώτο αναπληρωματικό μέλος και τον οποίο είχαν σπεύσει μέχρι και να συγχαρούν δημόσια κάποιες ομάδες όταν φημολογήθηκε ότι θα μπει στο Δ.Σ. της ΕΠΟ χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα συμβεί αυτό.  Ωστόσο αφού ο ίδιος ο Κουπτσίδης φέρεται να αρνήθηκε να παραιτηθεί, αναμένεται να αποχωρήσει βιαίως με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που λογικά μέσα στην ημέρα θα προχωρήσει στη διαπιστωτική πράξη έκπτωσης.

Ετσι, ίσως και εντός της ημέρας ανακοινωθεί ότι τη θέση του Κουπτσίδη στην Ε.Ε. της ΕΠΟ θα πάρει ο πρώτος αναπληρωματικός των εκλογών που είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γιώργος Πανίδης. Αν συμβεί αυτό, η Θράκη θα αποκτήσει και πάλι εκπροσώπηση στο ΔΣ της ΕΠΟ. Η είδηση θα βρει πάντως τον Πανίδη αρκετά μακριά και συγκεκριμένα στο Κατάρ, στο πλαίσιο της παρουσίας εκεί της Εθνικής Ελπίδων την οποία συνοδεύει μαζί και με άλλους παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της γειτονικής ΕΠΣ Θράκης Νασίλης Γαβριηλίδης.