Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές με καταγωγή από την Θράκη ή πέρασμα από ομάδες του γεωγραφικού μας διαμερίσματος συμμετέχουν με διάφορες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League, ας δούμε τι έγινε στην 8η αγωνιστική 16-17/12/2017.

Υπενθυμίζουμε ότι ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες ή προπονητές που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Πάμε να δούμε πως συνεχίζουν στην Football League.

Θυμίζουμε ότι ο Αχαρναϊκός αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω χρεών έτσι ο αγώνας με τον Αιγινιακό δεν πραγματοποιήθηκε και οι Κατερινιώτες , πήραν τους 3 βαθμούς άνευ αγώνα.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 1-1 (Σταματόπουλος 64′-  Παντελάκης 77′)

Παντελής Ρίζογιάννης (Δόξα Δράμας) : Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για ακόμα ένα ενενηντάλεπτο με την φανέλα των μαυραετών.

Γιώργος Λίτσκας (Δόξα Δράμας) : Δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό  ο Αλεξανδρουπολίτης επιθετικός, καθώς ήταν εκτός αποστολής.

Σταύρος Πεταυράκης (Δόξα Δράμας): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού ήταν εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Κισσαμικό, στην Δράμα.

Χοσέ Μαρία Κάσες (Δόξα Δράμας): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στην εντός έδρας ισοπαλία της ομάδας του.

Ντενίζ Μπαϊκαρά (Δόξα Δράμας) : Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός  αποτελεί αναντικατάστατο μέλος στην ενδεκάδα της Δόξας, έπαιξε 90 λεπτά και στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό.

Μαρκόπουλος Κώστας (Δόξα Δράμας): Ο επιθετικός της Δόξας άνοιξε το σκορ στο 64′ με σουτ εντός περιοχής , αλλά ο Κισσαμικός είχε την απάντηση και το παιχνίδι έληξε 1-1.

Παύλος Σταματόπουλος (Δόξα Δράμας) : Δεν αγωνίστηκε ο ποδοσφαιριστής από τον Έβρο, ούτε και στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό και περιμένει την δική του ευκαιρία από τον Άγγελο Διγκόζη.

Άγγελος Διγκόζης (Προπονητής Δόξα Δράμας): Η Δόξα Δράμας δείχνει μια κάμψη στην συνολική της απόδοση, παρόλαυτα η ομάδα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή βρίσκεται στην 4η θέση κοντά στις ομάδες που ακολουθούν τον Άρη που έχει ξεφύγει στην βαθμολογία.

Μηνας Χαλκιαδάκης (Κισσαμικός): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού έπαιξε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησεις και δεν μπορεί να κριθεί αγωνιστικά.

Γιώργος Νικολτσής (Κισσαμικός): Από τον πάγκο παρακολούθησε το παιχνίδι ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, χωρίς να χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του.

 

ΣΠΑΡΤΗ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0 ( Μπαρέττας 10′)

Bασίλης Τριανταφυλλάκος (Σπάρτη) : Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού, αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα στην νίκη της Σπάρτης επί του Πανσερραϊκού.

Αντώνης Ράνος (Σπάρτη) : Σε όλο τον αγώνα έπαιξε ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα στην  νίκη επί του Πανσερραϊκού.

Αργύρης Μπαρέτας( Σπάρτη): Ο Καβαλιώτης επιθετικός γνωστός από το πέρασμα του από την Ξάνθη,σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και έδωσε τους τρείς βαθμούς στην ομάδα του. Αγωνίστηκε για 75′ και βοήθησε στο μέγιστο την ομάδα του.

Boσνακίδης Δημήτρης (Σπάρτη): Βασικός σε όλο το παιχνίδι ο πρώην παίκτης του Πανθρακικου.

Κώστας Τσαμούρης (Πανσερραϊκός): Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ο Ξανθιώτης αμυντικός , όμως η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0.

 

Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1 ( Κάπος 82′)

Αποστολίδης Μάνος (Τρίκαλα): Και στο φετινό πρωτάθλημα είναι δύσκολο κανείς να σκοράρει κόντρα στον Καβαλιώτη τερματοφύλακα, έτσι τα Τρίκαλα έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από την Άρτα.

Θανάσης Ντίνας (Τρίκαλα): Πολύ καλή εμφάνιση από τον Κομοτηναίο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε για 66′ στην νίκη της ομάδας εκτός έδρα επί της Α.Ε Καραϊσκάκης.

Σωτήρης Αντωνίου (Προπονητής Τρίκαλα) : Από αυτή την στήλη έχουμε αναφέρει ότι τα Τρίκαλά έχουν καλό προπονητή, αλλά και ρόστερ και αυτό σιγά σιγά αρχίζει και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Δεύτερη σερί νίκη για τον άλλοτε παίκτη της Ξάνθης.

 

ΒΕΡΟΙΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1-0 (Σουλιώτης 16′)

Νέστορας Γκέκας ( Αναγέννηση Καρδίτσας) : Δεν φέρει ευθύνη για το τέρμα που δέχθηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού, στην ήττα της ομάδας του στην Βέροια.

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 1-1 ( Κάιπερς 79′- Λιώνης 6′)

Χρήστος Μπάτζιος (Εργοτέλης) : Άκομα ένα ενενηντάλεπτο και μάλιστα αυτή την φορά η ομάδα του κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας ύστερα από διαδοχικές ήττες.

Θανάσης Κυριαλάνης (Εργοτέλης): Δεν τον υπολογίζει ο Τάκης Γκώνιας, έτσι ο νεαρός Κομοτηναίος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στην αποστολή του Εργοτέλη.

Δημήτρης Χασομέρης (Απόλλων Πόντου): Πολύ καλό παιχνίδι για τον Κομοτηναίο ποδοσφαιριστή, όμως ο Απόλλων Πόντου έμεινε στην ισοπαλία στο Ηράκλειο με τον ουραγό Εργοτέλη.

Λεωνίδας Κυβελιδης (Απόλλων Πόντου): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού μπήκε στο 75΄ αντί του Μπρίτο , και δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα για την ομάδα του.

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Απόλλων Πόντου Προπονητής):  Η ομάδα του κόλλησε στο 1-1 και έχασε μοναδική ευκαιρία να πιάσει στην τρίτη θέση τον ΟΦΗ. Έτσι βρίσκεται στην 5η θέση έχοντας απόσταση  δυο βαθμών από την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, αλλά και 6 από την δεύτερη προνομιούχο θέση.

 

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 0-1 ( Σουλίδης 16′)

Νίκος Μήλιος(Καλλιθέα): Έπαιξε για 40′ όταν και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας  τραυματιστεί.

 

ΆΡΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΟΦΗ 0-0 

Κενάν Μπαργκάν (Αρης): Ο Ξανθιώτης επιθετικός έπαιξε από το 56΄ της συνάντησης με τον ΟΦΗ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει για την ομάδα του.

Βαγγέλης Πλατέλλας (Αρης): Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης,αγωνίστηκε για 87’΄στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ που έληξε χωρίς νικητή.

Μουμίν Χουσεϊν (Αρης): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού έπαιξε και πάλι για 90 λεπτά στον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ.

Νίκος Τσουμάνης (Αρης): Ο πρην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης και του Πανθρακικού, δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πασχάλης Μελισσάς (βοηθός προπονητή Αρη): Πρώτη απώλεια για τον Αρη  που είχε 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά ο ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου τον κράτησε στο 0-0 και του έσπασε το σερί νικών. Ο Άρης συνεχίζει να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 22 βαθμούς έχοντας απόσταση τριών από την Παναχαϊκή που έχει 19.

Δημήτρης Κομεσίδης (ΟΦΗ):  Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Αλμπερτ Ρούσσος (ΟΦΗ):   Αντικατέστησε τον Μανώλη Παπαστεριανό στο 88′ της συνάντησης στην ισοπαλία του ΟΦΗ στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη.

Μανώλης Παπαστεριανός (ΟΦΗ) : Πολύ καλή απόδοση για τον πρώην παίκτη της Ξάνθης που είχε βασικό ρόλο στην ισοπαλία του ΟΦΗ κόντρα στον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Έπαιξε για 88 λεπτά.

Νίκος Παπαδόπουλος(προπονητής ΟΦΗ):Είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κοντράρει στα ίσια τον Άρη και να μην χάσει στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, αλλά και του Άρη έστησε καταπληκτικά την ομάδα του, εγκλώβισε τους κίτρινόμαυρους και τους άφησε στο 0 σπάζοντας το απόλυτο σε 7 αγώνες.

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 2-0 ( Λουμπαρδέας 69′ ,Φωτάκης 90′)

Γιώργος Φωτάκης (Παναχαϊκή) :Δεύτερη αγωνιστική που σκοράρει ο Φωτάκης και η ομάδα του βρίσκεται 2η έχοντας σε απόσταση τριών βαθμών τον Άρη που κόλλησε στο 0 με τον ΟΦΗ.

Δημήτρης Μακρυδημήτρης (Παναχαϊκή): Ακόμα ένα ενενηντάλεπτο για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή , που δεν χάνει λεπτό στην φετινή Παναχαϊκή.

Σπύρος Βρονταράς (Παναχαϊκή) : Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανθρακικού  κράτησε το 0 και βοήθησε και αυτός την ομάδα του να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης.

Ηλίας Πολιμός (Παναχαϊκή): Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού,  έπαιξε σε όλο τον αγώνα στην νίκη της ομάδας του επί του Παναιγιάλειου με 2-0.

Τάσος Παπαχρήστος (Παναιγιάλειος) : Έπαιξε για 66΄στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του από την Παναχαϊκή.

Βασίλης Γαβριήλιδης (Παναιγιάλειος): Ήταν εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Παναγιώτης Γκουτσίδης (προπονητής Παναιγιάλειου): Η πρώτη ήττα για τον άλλοτε τεχνικό της Ξάνθης, αλλά μπορεί να θεωρηθεί εντός προγράμματος από την Παναχαϊκή που είναι φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.