Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το ντέρμπι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον ΠΑΟΚ (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι αμφίρροπες και απρόοπτες. Με μια αναμέτρηση ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Volley League.

Ο λόγος για το παιχνίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, που είναι το πρώτο στην φετινή σεζόν που θα δώσει Δευτέρα η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη. Ενόψει της αναμέτρησης στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” το ThrakiSportS κωδικοποίησε δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όσοι προτίθενται να πάνε το βράδυ στο γήπεδο ή να παρακολουθήσουν την μετάδοση σε live blogging από το ThrakiSportS.

1. Η αναμέτρηση διεξάγεται σχεδόν δύο μήνες μετά τον μεταξύ των δύο συλλόγων αγώνα που φιλοξενήθηκε στο Αιγίνιο για την πρώτη φάση του Λιγκ Καπ και προς έκπληξη όλων τότε, βρήκε νικητή των Εθνικό Αλεξανδρούπολης και του έδωσε την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ σε βάρος του πρωταθλητή.

2. Οι δυο ομάδες έδωσαν και φιλικούς αγώνες το καλοκαίρι αλλά σε εκείνους νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Γενικά, λόγω γεωγραφικής θέσης, ο ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικά ο πιο κοντινός σοβαρός αντίπαλος για τον Εθνικό πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν.

3. Στην προϊστορία των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης τα τελευταία 15 χρόνια, από το 2002 που άλλαξε το σύστημα με την κατάργηση των αλλαγών και τα κερδισμένα σετ να πηγαίνουν στους 25 πόντους, έχουν διεξαχθεί 30 αγώνες με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στις νίκες του Εθνικού στις νίκες με 24-6.

4. Οι πέντε από τις έξι νίκες των Εβριτών έχουν επιτευχθεί στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος όμως την τελευταία ια την συναντήσουμε πέντε χρόνια πριν. Στις τελευταίες τέσσερις σεζόν ο ΠΑΟΚ φεύγει με το διπλό από την Αλεξανδρούπολη.

5. Πρόσωπο του αγώνα ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που ξεκίνησε την καριέρα του και ανδρώθηκε στον Εθνικό, αλλά ανήκει από την περασμένη εβδομάδα στον ΠΑΟΚ και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του στην Αλεξανδρούπολη απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ παρελθόν θα αποτελέσει ο Νικος Παπαγγελόπουλος.

6. Υπάρχει και δεύτερος Εβρίτης στην σύνθεση του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντινίδης από την Ορεστιάδα που αγωνίζεται στην θέση του λίμπερο. Από πέρυσι στην ομάδα, κλήθηκε να καλύψει ως πρώτος λίμπερο το κενό του Γκαρά και μέχρι στιγμής δεν τα πηγαίνει και άσχημα.

7. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες και ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Με δραματικό τρόπο οι Αλεξανδρουπολίτες μέσα στην Καλλιθέα επί του Εθνικού Πειραιά, ενός έδρας οι Θεσσαλονικείς με τον Παναθηναϊκό.

8. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ακόμα δεν έχει πετύχει νίκη στην έδρα του. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ σε τρεις εξορμήσεις μακριά από την έδρα του έχει τρεις νίκες με ίδιο σκορ 3-0 (με Παναχαϊκή, Εθνικό Πειραιά και Φοίνικα Σύρου).

9. Με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει πάρει έστω πόντο σε όλα του τα μέχρι στιγμής παιχνίδια, δηλαδή σε επτά από τα οκτώ. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχει νικήσει σε επτά από τα οκτώ του παιχνίδια, έχει ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό.

10. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Τσεπκινλής και Ιωαννίδης. Ο αγώνας ξεκινά στις 19:00, με αυτόν ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική αλλά δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη, όπως νομίζουν αρκετοί λόγω μέρας. Μόνος τρόπος ενημέρωσης για όσους δεν είναι στο γήπεδο θα αποτελεί το live του ThrakiSportS. Νωρίτερα, στις 5.00 και σε τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ2 θα διεξαχθεί στο Μετς το Παναθηναϊκός – Ηρακλής Χαλκίδας.