ΕΠΣ Θράκης: Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο ντέρμπι κορυφής Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και Δόξα Γρατινής

 

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο του Ιάσμου ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος και η Δόξα Γρατινής, που κατάφερε έτσι να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος του πρώτου γύρου και να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Στο κατάμεστο γήπεδο του Ιάσμου οι φίλαθλοι που βρέθηκαν εκεί έγιναν μάρτυρες ενός ντέρμπι που τα είχε όλα.
Πολλά νεύρα καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σκληρά μαρκαρίσματα, κόκκινη κάρτα για τον Ίασμο και τις δύο ομάδες να φεύγουν με μία πικρή γεύση από το σημερινό παιχνίδι, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Βασίλης Μανδράου στον “Παρατηρητή της Θράκης”, και οι δύο ομάδες έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτητική τριάδα που υπέπεσε σε λάθη αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του  τελικού αποτελέσματος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Δόξα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με τον “μουδιασμένο” Μέγα Αλέξανδρο, έβλεπε κανείς ένα μονόπλευρο παιχνίδι με την επιθετική γραμμή της Γρατινής να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι  ήταν αρκετά τυχεροί στο ότι δεν συνδυάστηκε το κακό τους ξεκίνημα με εις βάρος τους τέρμα. Μετά το 30′ οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι χωρίς ωστόσο να απειλήσουν την εστία του Μπουτσακτσή.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στην εξίσωση  του παιχνιδιού και ο κόσμος που προσπαθούσε να τονώσει τους παίχτες του Μέγα και παράλληλα να αποσυντονίσει τους φιλοξενούμενους που έδειχναν σε καλύτερη μέρα. Στο 50′ ο Παπαρούνας με μακρινό σουτ δεν βρήκε στόχο, όμως 12 λεπτά αργότερα με ένα πολύ δυνατό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Μπουτσακτσή και να πετύχει ένα φοβερό γκολ βάζοντας έτσι μπροστά την ομάδα του.

Καταλυτικό ρόλο στην συνέχεια του παιχνιδιού έπαιξε η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής Παπαγεωργίου στον Αμοιρόπουλο με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα γι΄αυτή του την απόφαση.
Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φτωχό καθώς υπήρχαν πολλά νεύρα εκατέρωθεν και στην μοναδική, ουσιαστικά, φάση μετά το γκολ των γηπεδούχων ο Πασχάλης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παπουτσίδη για το 1-1, στο 62ο λεπτό, σώζοντας έτσι την παρτίδα για την ομάδα του.

Συνοψίζοντας, όπως πάντα αναφέρει το ρεπορτάζ του “ΠτΘ”, και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα καθώς από τη μία η Δόξα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ από την άλλη ο Μέγας ισοφαρίστηκε στα τελευταία λεπτά και ενώ σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού έδειχνε να διαχειρίζεται σωστά αποτέλεσμα.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Βιόπουλος): Παπουτσίδης, Αχμέτ, Αμοιρόπουλος, Χουσείν, Λειβαδιώτης, Ντεμιρτσίδης, Γιαννακιτσίδης, Καραμπάτσιος (59′ Χουσείν Χ.), Παπαρούνας, Κλής, Ογκουνσότο (72′ Μυλωνάς).
ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Μπόζης): Μπουτσακτσή, Δαλή Ισμαήλ, Τάτσιος, Κουζασβίλι, Καμζέλας, Κακουλίδης (72’Λεγάτος), Πασχάλης, Κυριακόπουλος, Σεφκέτ, Αντωνιάδης, Μπόζης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ