ΕΠΣ Έβρου: Ο Ορέστης τις ευκαιρίες, η παθιασμένη Θράκη Φερών όμως το γκολ που την έστεψε πρωταθλήτρια χειμώνα

 

Ένα γκολ του Γιώργου Γκάκιου  ήταν αυτό που έκρινε υπέρ της Θράκης Φερών το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου με τον Ορέστη Ορεστιάδας.

Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από φάση διαρκείας, η γηπεδούχος ομάδα των Φερών βρέθηκε μπροστά σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μαυρομάτη που έκανε την σέντρα, ο Παγωνίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς τα πίσω, εκεί όπου ο Γκάκιος είχε αρχικά τον χρόνο να κάνει το κοντρόλ και ακολούθως να πιάσει το σουτ και να πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρχε μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο κύλισε μάλλον αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες, σε έναν αγωνιστικό χώρο που ήταν αρκετά βαρύς και σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθούσε τους παίκτες να κάνουν… πατινάζ παρά να παίζουν ποδόσφαιρο. Ελαφρά καλύτερος και σε κάθε περίπτωση πιο δυνατά ξεκίνησε ο Ορέστης, αλλά μετά το 20λεπτο ισορρόπησαν οι γηπεδούχοι, σε ένα 45λεπτο που χαρακτηρίστηκε από πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά λάθη.

Στην επανάληψη οι Φέρες ξεκίνησαν πιο δυνατά, με καλύτερη κυκλοφορία και αρκετά στημένα. Από ένα τέτοιο στημένο προήλθε άλλωστε και το γκολ, μέχρι το οποίο η όποια υπεροχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φλίαρη, χωρίς ουσιαστικά κλασική ευκαιρία. Μετά το γκολ πάντως, οι Ορεστιαδίτες έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 75′ είχαμε μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Οτέμπερη που έβγαλε έβγαλε εκπληκτικά ο Γκαιδαρντάκης. Στις καθυστερήσεις είχαμε και πάλι τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει με υπερένταση σε κεφαλιά ψαράκι του Παρασκευά, πάλι από εκτέλεση φάουλ.

Κάπως έτσι η Θράκη Φερών πήρε το πολύτιμο τρίποντο και αύξησε στους 4 βαθμούς την διαφορά της από τον Ορέστη Ορεστιάδας και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, εξασφαλίζοντας έτσι τον τίτλο της άτυπης πρωταθλήτριας χειμώνα της ΕΠΣ Έβρου, αν και απομένει μια αγωνιστική για το τέλος του πρώτου γύρου.

ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ (Τάκης Λαμπίδης): Γκαϊδαρτζάκης, Μαυρομάτης, Κολγκέκα, Βάρναλης, Γκάκιος, Σιδηρόπουλος Α, Πολίδης, Μπόρας (88’ Κατσίκας), Παγωνίδης, Σιδηρόπουλος Γ (60’ Μπάμπιτς), Τσιπλάκης  (75’ Καλομπρατσίδης)

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ορέστης Ορέστης):  Γαλλής, Κοτζά, Ντινούδης, Πετρόπουλος Χρ. (70’ Πετρόπουλος Κ), Ρουσσίδης, Οικονόμου, Δαρβούδης, Τζουμακίδης (75’ Δροσίδης), Ζέλεφ (80΄ Βλάχος), Παρασκευάς, Τσιτσκάρης (60’ Οτέμπερης).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ