Ζήτησαν οικονομική βοήθεια από Κοπελούζο για την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Την οικονομική βοήθεια του Δημήτρη Κοπελούζου μέσω χορηγίας της εταιρείας του που ασχολείται με τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG Αλεξανδρούπολης, ζήτησε για την ομάδα βόλεϊ του Εθνικού που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, ο ίδιος ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Σιφναίο, κορυφαίο στέλεχος του ομίλου Κοπελούζου, πρότεινε να δοθεί χορηγία κάποιων χιλιάδων ευρώ στην ομάδα βόλεϊ της πόλης, ώστε να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις στους παίκτες και να συνεχίσει κανονικά την παρουσία της στο κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα.

Απάντηση πάντως δεν δόθηκε ακόμα, ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι και παλαιότερα είχε προταθεί στον όμιλο Κοπελούζου να βοηθήσει οικονομικά μέσω χορηγιών τα σωματεία της Αλεξανδρούπολης, αλλά άγνωστο γιατί, το θέμα δεν προχώρησε», επισημαίνει το δημοσίευμα του evros-news. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Κοπελούζου είχε πριν ενάμισι χρόνο ακουστεί έντονα και για εμπλοκή στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη μέσω συνεργασίας με τον Χρήστο Πανόπουλο, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη.

«Όσον αφορά την επιχορήγηση των 16.000 ευρώ που εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και το μεγαλύτερο μέρος της θα δοθεί για πληρωμή των οφειλωμένων στους βολεϊμπολίστες, η σχετική απόφαση μπορεί να αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά αρκετοί θεωρούν πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εγκριθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι υπεύθυνος για τον δήμο Αλεξανδρούπολης», επισημαίνει ακόμα στο ίδιο ρεπορτάζ το evros-news.

«Ο νόμος απαγορεύει τα χρήματα που δίνονται ως επιχορήγηση σε σωματεία, να πηγαίνουν για λειτουργικά έξοδα. Κι επειδή υπάρχει η δεδομένη δήλωση και απόφαση ότι θα πρεπει να εξοφληθούν οι παίκτες, κάτι που αποτελεί λειτουργικό έξοδο της ομάδας, δύσκολα θα δοθεί έγκριση. Εκτός αν τελικά βρεθεί κάποιο άλλο “παραθυράκι”», καταλήγει το σχετικό ρεπορτάζ.