Volley League: 10 tips για την αναμέτρηση του Εθνικού Πειραιά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Εμβόλιμη αγωνιστική έχουνε αυτό το τριήμερο στην Volley League με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να ταξιδεύει στην Αθήνα και να αντιμετωπίζει τον συνωνόματό του του Πειραιά στην Καλλιθέα και το κλειστό γυμναστήριο του Έσπερου, που χρησιμοποιεί ως έδρα η ιστορική ομάδα.

Όπως πριν από κάθε ματς των ομάδων της Θράκης που αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων, πάμε να δούμε δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία που απομονώσαμε και κωδικοποιήσαμε, για να είστε καλύτερα ενήμεροι ενόψει της αναμέτρησης.

1.  Αυτή είναι  η πρώτη αναμέτρηση του Εθνικού Πειραιώς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την Volley League αφού οι γηπεδούχοι είναι νεοφώτιστοι και έτσι οι δυο ομάδες δεν είχαν λογαριασμούς τα προηγούμενα 28 χρόνια.

2. Ο Εθνικός Πειραιώς προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού που ήταν η τρίτη στο πρωτάθλημα και τον αναβάθμισε στον βαθμολογικό πίνακα.

3. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από την πλευρά του προέρχεται μεν από την ήττα από τον Παμβοχαϊκό, ωστόσο ο ένας βαθμός που πήρε σε αυτό το ματς τον φέρνει έναν βαθμό πάνω από αυτόν του Πειραιά.

4. Και οι δύο ομάδες έχουν ως ξεκάθαρο στόχο την παραμονή, επομένως σε αυτό το παιχνίδι όπως συνέβη και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή οι Αλεξανδρουπολίτες θα πάρουν βαθιά ανάσα με θετικό αποτέλεσμα.

5. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν έχει νίκη στην έδρα του, αλλά μετρά ήδη δυο νίκες εκτός έδρας και μάλιστα με 3-0 (επί Παναθηναϊκού και Παναχαϊκής) και θέλει να τριτώσει το καλό. Επίσης, έχει κερδίσει πόντο σε όλα τα παιχνίδια του μέχρι στιγμής, με εξαίρεση το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

6. Ο Εθνικός Πειραιώς  θέλει να πετύχει την πρώτη του εντός έδρας νίκη μετά από το 3-1 επί της Παναχαϊκής στην πρεμιέρα. 

7. Πριν τον αγώνα θα γίνει η βράβευση του Κυριάκου Σπυριούνη ως MVP της 7ης αγωνιστικής. Η βράβευση θα γίνει από τον θρυλικό Γιάννη Ματζουράνη.

8. Δεδομένης της αποχώρησης του Ρίστιτς, ως ακραίος σε αυτό το παιχνίδι για τους Αλεξανδρουπολίτες θα χρησιμοποιηθεί ο Γιάννης Καβαρατζής. Βασικός διαγώνιος θα ξεκινήσει το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Παγιάν, που έδειξε σε καλή κατάσταση το Σάββατο κόντρα στον Παμβοχαϊκό ενώ βασικός πασαδόρος απόντος πλέον του Μιλστάιν είναι ο Βλαχόπουλος.

9. Οι Εβρίτες έχουν ταξιδέψει από το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα, καθώς σε αυτό το ματς πάνε με διανυκτέρευση (όπως έκαναν και με Παναθηναϊκό, ενώ με τον Ολυμπιακό ήρθαν αυθημερόν).

10. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι και θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS. Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι  Γεωργιάδης, Κουτσούλας. Χθες ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 την Κηφισιά, σήμερα στις 14:30 παίζουν Ηρακλής Χαλκίδας – Φοίνικας Σύρου και στις 19:00 Παμβοχαϊκός – Αιγίνιο και Παναχαϊκή – Ηρακλής, ενώ την Πέμπτη ο ενισχυμένος με τον Κουμεντάκη ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.