Η ΕΠΣ Θράκης δίνει «πάσα στα θρανία» της Ροδόπης στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΠΟ

 

Επένδυση στη νέα γενιά, για να αλλάξει το …πολλαπλά “πληγωμένο” ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνει φέτος η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα, δεύτερος σταθμός για τη δράση “πάσα στα θρανία”, μετά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τη Ροδόπη να έχει τέσσερα σχολεία στο πρόγραμμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ενταγμένο στο πρόγραμμα Grassroots της UEFA.

Χθες Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, η δράση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής και στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών, ενώ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου θα συμβεί στο Μειονοτικό Σχολείο Ιάσμου και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Χαρούμενος για τη δράση, παρουσιάστηκε ο υποδιευθυντής του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής Νίκος Τσουρής. “Πρέπει να δείξουμε στα παιδιά ότι μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να καλλιεργήσουμε διάφορες αρχές, όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη, γιατί αυτές οι αρχές είναι σημαντικό να υπάρχουν στην κοινωνία μας”, δήλωσε στην εφημερίδα “Χρόνος”, από όπου και οι φωτογραφίες.

Στον χώρο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα “πρωτοποριακό”, μίλησε για τα πρωτεία της Ροδόπης με τέσσερα σχολεία και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το ποδόσφαιρο θα βοηθήσει τη νεολαία μας, να καταλάβει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι».

Παρούσα στις ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις είναι και η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Θράκης – εκπαιδεύτρια ΕΠΟ Ξανθή Κωνσταντινίδου. «Θέλουμε να μάθουν το ποδόσφαιρο οι μαθητές μέσα στο σχολείο», είπε στην εφημερίδα “Χρόνος” και πρόσθεσε, αναδεικνύοντας την επένδυση της ΕΠΟ στη νέα γενιά: «Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να ξεκινήσουμε από τη νέα γενιά. Είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα για αγόρια και κορίτσια, που προάγει μεταξύ άλλων και την φιλία».