ΕΠΣ Θράκης: Απαντά στα περί «δολοφονικού τάκλιν» η Μεσούνη θεωρώντας παράλογη την ποινή των 8 αγωνιστικών

 

Την δική του εξήγησε έδωσε σε γκρουπ φίλων του στο facebook ο ΑΟ Μεσούνης για τον επεισοδιακό πλέον αγώνα με την Ελπίδα Σαπών και τον σοβαρό τραυματισμό του Παπαδόπουλου από τάκλιν του Σκαμνού που τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και τιμωρία 8 αγωνιστικών από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ.

Η ομάδα της Μεσούνης αποκρούει τους χαρακτηρισμούς «δολοφονικό», υποστηρίζει ότι η παραπληροφόρηση και ο ντόρος που δημιουργήθηκε οδήγησε στην μέγιστη αυτή τιμωρία την οποία χαρακτηρίζει άδικη, ενώ παραδέχεται ότι το μαρκάρισμα ήταν σκληρό και ενημερώνει ότι υπήρξε επικοινωνία του συλλόγου με τον τρσαυματία παίχτη και του εστάλη ανθοδέσμη.

Εχουν περάσει πάνω από 20 μέρες από το περιστατικό αλλά εξακολουθεί να απασχολεί τα ποδοσφαιρικά στέκια της Ροδόπης.  Η ανακοίνωση της Μεσούνης (όπως την αλιεύσαμε από την “Θρακική Αγορά”, η οποία την αλίευσε από γκρουπ της Μεσούνης στο facebook):

«Κατ’ αρχήν να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε πάντα ήμουν ενάντιος στο σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι, η ανακοίνωση που έβγαλα στην ομάδα την επομένη του τραυματισμού του εν λόγω ποδοσφαιριστή ,ήταν η εξής :<<όποιος παίχτης κάνει σκληρό και αντιαθλητικό μαρκάρισμα και αποδεικνύεται από το βίντεο του αγώνα, θα τιμωρείται και από την ομάδα με τον διπλάσιο της ποινής της ΕΠΣ ,και αν το επαναλάβει θα φεύγει από την ομάδα>>. Εννοείται πως στείλαμε λουλούδια και συλλυπητήριο επιστολή στον ατυχόντα ποδοσφαιριστή και πως ο ποδοσφαιριστής μας τον κάλεσε στο τηλέφωνο να του ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία και τον πόνο που του επέβαλε άθελά του ,και επίσης εννοείται ότι την επομένη θα πηγαίναμε στο νοσοκομείο αλλά είχε ήδη φύγει για Θεσσαλονίκη ο ποδοσφαιριστής και γι’ αυτό δεν πήγαμε.

Αυτές ήταν οι κινήσεις εκτός γηπέδου και μετά τον αγώνα , ας δούμε τώρα τι έγινε εντός του αγωνιστικού χώρου και ακριβώς μετά τον τραυματισμό του παίχτη . Αν δείτε λοιπόν το βίντεο και παρατηρήσετε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών των παραγόντων του γιατρού και εμού του ιδίου ,θα δείτε ότι δικός μας ποδοσφαιριστής κρατάει το κεφάλι του παίχτη δικός μας ποδοσφαιριστής βοηθάει τον γιατρό να βάλει το πόδι στην θέση του και εγώ προσπαθώ να τον ενθαρρύνω και να του εξηγήσω την κατάσταση που βρίσκεται το πόδι του έτσι ώστε να τον ηρεμήσω γιατί βρισκόταν σε κατάσταση πανικού , η αντίπαλη ομάδα είχε ορμήσει στον ποδοσφαιριστή μας τον έβριζε και τον απειλούσε-και καλά έκανε και εμείς πιθανόν το ίδιο να κάναμε- μετά ήρθαν κάποιοι να δουν το πόδι του ποδοσφαιριστή και αφού το είδαν απομακρύνθηκαν για να αφήσουν τον γιατρό να κάνει την δουλειά του.

Μέχρι την στιγμή που ήρθε το ασθενοφόρο ΕΜΕΙΣ ήμασταν δίπλα του και αυτό φαίνεται από το βίντεο αν το άφηνε ο μοντέρ να παίξει όλο, ως την δεδομένη στιγμή εισόδου του στο γήπεδο 20 λεπτά μετά τον τραυματισμό.
Εδώ λοιπόν θα ήθελα να τονίσω ότι σε όλη αυτήν τεταμένη ατμόσφαιρα και ενώ ο ποδοσφαιριστής μας έχει δεκτή κόκκινη κάρτα και έχει αποχωρήσει από το γήπεδο ,εκτός του ότι απαγορευόταν να ξαναεισέλθει σε αυτό διότι θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη η τιμωρία του(πόσο άραγε) δεν ξέρουμε και τι γεγονότα θα προκαλούσε η παρουσία του κοντά στο “θύμα” του από τους αντιπάλους διότι όλοι έχουν σοκαριστεί από το θέαμα αλλά και ο ίδιος αφού είναι νεαρός στην ηλικία και δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στην ποδοσφαιρική του “καριέρα”. Άρα λοιπόν αυτό που γράψανε κάποιοι ότι έπρεπε να πάει κοντά στον παίχτη που χτύπησε και να ζητήσει συγνώμη την ώρα του αγώνα, είναι εντελώς άστοχο και σίγουρα δεν ενδείκνυται σε τέτοιες καταστάσεις, διότι μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις εμπλοκής σε βία πολλών περισσοτέρων ατόμων, και να είχαμε πολλά περισσότερα “θύματα”.
Αυτά όσον αφορά τα μετά του τραυματισμού .

Ερχόμαστε λοιπόν στο επίμαχο σημείο του τραυματισμού το οποίο πήρα και έκανα καρέ-καρέ και παραθέτω παρακάτω ,δες τε λοιπόν το πόδι του ποδοσφαιριστή της Μεσσούνης ότι σε όλα τα καρέ είναι μπροστά από το πόδι του αντιπάλου ΔΕΝ είναι με τις τάπες και ΔΕΝ χτυπάει με σκαριά το αντίπαλο ,τον οποίο βρίσκει με ΔΙΠΛΩΜΈΝΑ πόδια στο σύρσιμο που ακολουθεί μετά από κάθε τάκλιν .Επίσης ο ποδοσφαιριστής των Σαππών βλέπει τον αντίπαλο δεν τον έχει πλάτη δλδ δεν είναι από πίσω .

Ο ποδοσφαιριστής μας τιμωρήθηκε με 8 αγωνιστικές ξέρετε γιατί ; ο κανονισμός ξέρουμε τι λέει ; όχι ,το βάζω παρακάτω:

Άρθρο 10
Ποινές ποδοσφαιριστών
1. Για τη διατήρηση της τάξης και της πειθαρχίας στους αγωνιστικούς χώρους και την τήρηση των διατάξεων των Κανονισμών, κατά τη διεξαγωγή τόσο των επισήμων όσο και των φιλικών αγώνων, επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές (τακτικούς και αναπληρωματικούς) οι ακόλουθες ποινές αποκλεισμού από αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου.
α) Ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή ογδόντα ευρώ (80), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για έναν από τους παρακάτω λόγους:
I. Επικίνδυνο παίξιμο, ανάρμοστη διαγωγή σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους αγώνα, αξιωματούχους ομάδας ή θεατές, αφού προηγουμένως παρατηρηθεί από το διαιτητή και έχει γραφτεί στο Φ.Α. αυτή η παρατήρηση. Εφ’ όσον δεν έχει αναγραφεί στο Φ.Α. αυτή η παρατήρηση ο ποδοσφαιριστής μένει ατιμώρητος.
IV. Όταν ένας ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από αγώνα επειδή μαρκάρει βίαια από πίσω αντίπαλο θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα.
β) Ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή εκατόν είκοσι ευρώ (120), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω- ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας.
γ) Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα.
δ) Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα ευρώ (250)ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για έναν από τους εξής λόγους:
I. Υβριστική συμπεριφορά -έργω ή λόγω- προς τους διαιτητή, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρό του αγώνα
II. Βλασφημία των Θείων.
ε) Ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για απώθηση ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά των διαιτητή, βοηθών διαιτητών, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρού του αγώνα, στη διάρκεια του αγώνα ή στο ημίχρονο.

στ) Ποινή αποκλεισμού οκτώ (8) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή, προπονητή, φυσικοθεραπευτή, διερμηνέα ή γιατρό ομάδας η οποία είχε συνέπεια τον τραυματισμό τους.

Όπως βλέπετε λοιπόν τιμωρήθηκε βάση του άρθρου 10 παρ. στ για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά που επέφερε σοβαρό τραυματισμό !!! και ερωτώ αν το τάκλιν και μάλιστα στην μπάλα είναι βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά πως μπορεί να γίνει αυτή προς συμπαίκτη θεατή προπονητή φυσικοθεραπευτή διερμηνέα ή γιατρό ; θα πάρει δλδ μια μπάλα θα την ρίξει στην κερκίδα και θα πάει να κάνει τάκλιν . 
Ανέφεραν μερικά media είδαν λέει το βίντεο και γι’ αυτό , πως είδαν το βίντεο ερωτώ ;

5. α) Οι ποινές του παρόντος άρθρου επιβάλλονται μόνο με βάση το Φ.Α. και αρχίζουν, αυτοδίκαια, από την επόμενη ημέρα του αγώνα.
β) Δεν χωρεί οποιαδήποτε ανταπόδειξη σχετικά με τις σημειώσεις του διαιτητή που αφορούν σε παραβάσεις του άρθρου αυτού και αναγράφονται στο Φ.Α.
– Το αρμόδιο για την επιβολή των ποινών αυτού του άρθρου δικαστικό όργανο, εκδίδει την απόφασή του αποκλειστικά με βάση τις γραμμένες από το διαιτητή, στο Φ.Α.
σημειώσεις.
– Διευκρινίσεις ή συμπληρώσεις και κάθε είδους μεταβολές, τροποποιήσεις των σημειώσεων που έχει γράψει ο διαιτητής στο Φ.Α. για παραβάσεις του άρθρου αυτού, δεν επιτρέπονται με την υποβολή από το διαιτητή μεταγενέστερης έκθεσης ή αναφοράς του.
– Σε περιπτώσεις σφάλματος στο πρόσωπο που τιμωρείται, οι πειθαρχικές διαδικασίες μπορεί να εκκινηθούν, σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό, μόνο κατά του προσώπου που πραγματικά διέπραξε το παράπτωμα.
γ) Το δικαστικό όργανο που είναι αρμόδιο για την έκδοση απόφασης επιβολής αυτών των ποινών, δεν έχει υποχρέωση να καλέσει σε απολογία τον παραβάτη, ο οποίος και θεωρείται αυτοδικαίως τιμωρημένος, εφ’ όσον έχει γραφτεί στο Φ.Α. για παράβαση που τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του άρθρου.
δ) Η παραπάνω απόφαση εκδίδεται μέσα σε επτά (7) ημέρες αφότου διαπράχθηκε η παράβαση. Αν δεν εκδοθεί απόφαση ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται μέχρι την έκδοσή της και το υπόλοιπο της ποινής εκτίεται μετά την έκδοση αυτής της απόφασης, που κοινοποιείται υποχρεωτικά σε 24 ώρες.

Οχ τι λέει εδώ ότι την απόφαση την παίρνουν από το Φύλο Αγώνα , τι λέει το φύλο αγώνα; ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΤΑΚΛΙΝ .βάση λοιπόν του Φ Α 1 αγωνιστική . Βάση του βίντεο το ίδιο .

στ) Η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, για την επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές επιτρέπεται, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας από οποιαδήποτε Π.Α.Ε. της ίδιας κατηγορίας, αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις:
α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη),
β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή.
Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία.

στο ίδιο άρθρο 10 παρ 5 στ .
Όπως και να το δω οι 8 αγωνιστικές δεν μπήκαν για το αν το τάκλιν ήταν αντιαθλητικό αλλά μάλλον για τον “ντόρο” που έγινε από τα media !!!. 
Τα οποία συνέχιζαν και μια βδομάδα μετά να γράφουν για “δολοφονικό” τάκλιν και να μας γίνει μάθημα .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ Ο 
ΑΟ ΜΕΣΣΟΥΝΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙ ΤΟ ΉΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΎΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ την οποία θα αναφέρω σε άλλο άρθρο.

 Επεισόδιο 2 κύκλος 2 συνεχίζεται…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here