ΕΠΣ Θράκης: Μεγάλο διπλό για την Ελπίδα Σαπών που υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα την πρωτοπόρο Δόξα Γρατινής

 

Το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής για την Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης διεξήχθη το Σάββατο στο γήπεδο του Κάλχα ανάμεσα στην πρωτοπόρο Δόξα Γρατινής και την τέταρτη της βαθμολογίας Ελπίδα Σαπών, ενώπιον πάντως μάλλον λίγων θεατών δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα.

Όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ του ο “Παρατηρητής της Θράκης” (από όπου και η φωτογραφία), σε μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από τις πολλές κίτρινες κάρτες, τις συνεχείς εντάσεις ανάμεσα στους παίχτες αλλά και τις τρεις κόκκινες που έδειξε ο κ. Δρακίδης οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν σε μια πολύ σημαντική νίκη με 0-2.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα και η πρώτη απώλεια βαθμών για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό καθώς ήταν πολύ κακοί δημιουργικά μη έχοντας ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης. Από την άλλη η Ελπίδα Σαπών, που είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Νεαζή Αλή και τον εκπληκτικό πορτιέρο Ποιμενίδη, δείχνει ότι παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχει να αντιμετωπίσει δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το κυνήγι της κορυφής.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έμοιαζαν ανίκανες να απειλήσουν σε κανονική ροή αγώνα και οι μόνες ευκαιρίες ήρθαν από στημένες φάσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία πριν το γκολ άνηκε στη Δόξα όταν στο 33′ μετά από φάουλ του Κακουλίδη η μπάλα έφτασε στον Σεφκέτ ο οποίος ευρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ προ κενής εστίας. Στο 37′ η Ελπίδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πολύ ωραίο πλασέ με το αριστερό του Βαγγέλη Καραθανάση, με την μπάλα να καταλήγει στην γωνία του Μπουτσαχτσή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι εντάσεις ανέβηκαν και ήδη από το 49′ η αποβολή του Μπαμπούρη άφησε τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο. Η ομάδα από τις Σάπες δεν πτοήθηκε καθόλου από αυτή την εξέλιξη και σε μια ανύποπτη φάση στο 57′ έκανε το 0-2 όταν σε σουτ του Κασιώτη η μπάλα κόντραρε στον Πάλι και κατέληξε στα δίχτυα του Μπουτσαχτσή.  Στη συνέχεια η Δόξα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Κυριακόπουλο που στο τετ α τετ πλάσαρε σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 67′ η αριθμητική ανισορροπία επανήλθε όταν ο Αντωνιάδης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο αυτό κράτησε λίγο καθώς στο 81′ ο Ρούφος της Ελπίδας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτός αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίχτες. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Μπόζης): Μπουτσαχτσή, Μαγκούτας, Τάτσιος, Μουζασβίλι, Καμζέλας, Κακουλίδης, Πασχάλης, Κυριακόπουλος, Σεφκέτ (40′ Δαλή), Αντωνιάδης, Μπόζης

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Σωμαράκης, Πασσάς, Ρούφος, Καραθανάσης Αθ., Κασιώτης, Νεαζή (88′ Φιλιππόπουλος), Καροτενούτο, Πάλι (77′ Κουδούνης), Καραθανάσης Ευ. (90′ Βαϊόπουλος), Μπαμπούρης

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ