Οι σημερινές «μάχες» των τεσσάρων ομάδων της Θράκης στα εθνικά πρωταθλήματα

 

Δύσκολη προμηνύεται και αυτή η Κυριακή για τις τέσσερις ομάδες της Θράκης που εκπροσωπούν το γεωγραφικό μας διαμέρισμα στα εθνικά πρωταθλήματα καθώς έχουν αναμετρήσεις που μόνο εύκολες δεν είναι.

Ξεκινώντας από την ομάδα που συμμετέχει στο μεγαλύτερο τη τάξει πρωτάθλημα αλλά και που χρονικά αγωνίζεται πρώτη, το γυναικείο τμήμα της Ασπίδας Ξάνθης αντιμετωπίζει εκτός έδρας στις 13:30 την εξίσου αδύναμη Σταυρούπολη και ελπίζει επιτέλους με μια ουσιαστικά ισοδύναμη ομάδα, έστω και εκτός έδρας να πάρει τη πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: Αναγέννηση Ν.Ρυσίου-Τιτάνες Δράμας, Πιερικός Αρχέλαος-Απόλλων Καλαμαριάς, Πυλαία-Ηρακλής, Άρης-Πανσερραϊκός, Ναύαρχος Βότσης-Ολύμπια ΓΣ Λάρισας, Σταυρούπολη-Ασπίς Ξάνθης 2001

Από την άλλη στους άνδρες, η Ασπίδα Ξάνθης μετά την άδικη ήττα της περασμένης εβδομάδας στη Καρδίσα από τους Τιτάνες Παλαμά, πλέον υποδέχεται την Καβάλα στο γειτονικό ντέρμπι, και με το «παλατάκι» του Ευμοίρου να αναμένεται κατάμεστο, θέλει να εκμεταλλευτεί την ώθηση που θα πάρει από τον κόσμο της και να επιστρέψει στις νίκες και να ξεφύγει πιο πολύ από τις τελευταίες θέσεις που βρέθηκε λόγω κάποιον άτυχων αποτελεσμάτων.

Στα άλλα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής που ξεκινούν όλα στις 5.00 το απόγευμα έχουμε: Ίκαροι Σ. – Χαρίλαος Τρικούπης, ΓΣ Φαρσάλων – ΓΑΣ Χαλκηδόνας,  Στρατώνι – Γέφυρα, Μαχητές Δόξα Πεύκων – Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου, Ανατόλια – Ελίμεια, Αγρίνιο – Τιτάνες Παλαμά, Ασπίς Ξάνθης – Καβάλα

Τέλος, με τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής συνεχίζεται η δραστηριότητα στον 2ο Όμιλο του Βορρά στην Γ’ Εθνική Μπάσκετ. Η μεν ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνής έχει ένα σχετικά εύκολο παιχίδι, αφού υποδέχεται στο ΔΑΚ Κομοτηνής στις 18:00 τον ουραγό της βαθμολογίας Ορφέα Νέου Σκοπού, ενώ από την άλλη η ΑΕ Κομοτηνής έχει ντέρμπι 9ης θέσης στις 17:00 με την Ευκαρπία εκτός έδρας και θέλει να πάρει το πολυπόθητο δίποντο.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στον 2ο Όμιλο του Βορρά στη Γ’ Εθνική έχει ως εξής: Κένταυρος Καλλικράτειας – Ελευθερούπολη, ΧΑΝΘ – Μακεδονικός, Αστέρας Σίνδου – Πολύγυρος, ΓΑΣ Κομοτηνή – Ορφέας Ν. Σκοπού, Ευκαρπία – ΑΕ Κομοτηνής, ΜΕΝΤ – Αίας Ευόσμου, Απόλλων Καλαμαριάς – Μαντουλίδης

Το ThrakiSportS όπως κάθε Κυριακή θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη των αγώνων των ανδρικών ομάδων μέσα από το live που σήμερα θα ανοίξει πριν τις περίπου στις 16:30, αφού μισή ώρα μετά ξεκινά ο αγώνα της Ασπίδας και της ΑΕ Κομοτηνής, και στις 18:00 παίζει ο ΓΑΣ Κομοτηνή για την Γ’ Εθνική (για αυτά τα τρία ματς θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS).