Γ’ Εθνική: Επέστρεψε από το 2-0 η Δόξα Προσκυνητών αλλά δέχθηκε στις καθυστερήσεις το γκολ της ήττας από τον Αετό

 

Η Δόξα Προσκυνητών βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Αετό Ορφανού στην Καβάλα και φάνηκε νωρίς να αποχαιρετά κάθε ελπίδα για κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι, ωστόσο κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσει και να το κάνει ντέρμπι.

Ωστόσο μια αδράνεια στις καθυστερήσεις έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Σαλπιγγίδη, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή για την ομάδα του Δημήτρη Σίτσα, να σημειώσει στο 90+1 το γκολ της νίκης, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους. Η συγκεκριμένη φάση προήλθε από κοντινή προβολή του σκόρερ μετά από όμορφη συνεργασία του των Σαββατιανού-Κάμπατζη και γύρισμα του δεύτερου.

Ο Αετός Ορφανού είχε μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον αγώνα, επιτυγχάνοντας μόλις στο τρίτο λεπτό γκολ από τα αποδυτήρια με διαγώνιο σουτ του Γ. Τζαμπέγια από πάσα του Ράνου. Πριν φτάσουμε στα μισά του ημιχρόνου και για την ακρίβεια στο 20ο λεπτό από κόρνερ του Δουμάνη, ο Καραγιαννίδης έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το 2-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, στο οποίο είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξαν άλλες αξιόλογες φάσεις.

Στην επανάληψη η Δόξα Προσκυνητών έδειξε να αφυπνίζεται και απείλησε πολύ πριν φτάσει στο γκολ. Στο 51′ σουτ του Φαρμάκη πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δίπλα από το αριστερό δοκάρι πέρασε στο 62′ και ένα καλό σουτ του Δραγανίδη. Ενδιαμέσως, στο 54′ βρεθηκε σε θέση τετατέτ ο Γ. Τζαμπέγιας αλλά καθυστέρησε και πλάσαρε άνω στον Νικολίτσα ενώ στο 65′ είχαμε σέντρα από τον Φ. Τζαμπέγια, προβολή του Αποστολίδη αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά πάνω από το «παραθυράκι».

Στη συνέχεια μέσα σε δυο λεπτά είχαμε την ανατροπή και την ισοφάριση. Αρχικά στο 66′ σε σουτ του Σιχλιμοίρη, η μπάλα κόντραρε στον Μπαμπατζάνη και διαμορφώθηκε το 2-1 ενώ στο 67′ από φάουλ του Μόσχου, είχαμε νέα κόντρα στο πόδι του Μπαμπατζάνη και κάπως έτσι το σκορ έγινε 2-2, προκαλώντας πολλαπλά «εγκεφαλικά» στους γηπεδούχους.

Ο Αετός Ορφανού χρειάστηκε ένα τέταρτο για να συνέλθει και να προσπαθήσει να αντιδράσει στο 82′ με φάουλ του Κάμπατζη και γυριστή κεφαλιά του Αποστολίδη αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Νικολίτσας. Στην εκτέλεση πήγε ο Δουμάνης, έπιασε το σουτ ο Αποστολίδης στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία. Στο 85′ είχαμε πάσα Δουμάνη σε Σαββατιανό, αυτός πλάσαρε ωραία αλλά έσωσε ο Νικολίτσας, ακολούθησε νέο σουτ του μέσου του Αετού αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 87′ το μονότερμα των γηπεδούχων συνεχίστηκε, είχαμε κομπίνα σε φάουλ, ο Αποστολίδης έδωσε στον Δουμάνη, το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής πέρασε όμως άουτ. Τέλοςμ στο  89 είχαμε πλασέ του Κάμπατζη από το ύψος της μεγάλης περιοχής που «έγλειψε» το δοκάρι, για να έρθει το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 90+1′ με τον τρόπο που περιγράφτηκε στην αρχή του άρθρου (φωτογραφία από το kavalapost).

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Στόλης, Καμπούρης, Αναστασιάδης της ΕΠΣ Σερρών.

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ: Τοπαλίδης, Ράνος (62′ Μπαμπατζάνης), Κάμπατζης, Κωνσταντινίδης, Μαυρομάτης, Καραγιαννίδης (84′ Σαλπιγγίδης), Ελέζι (90+4′ Ρίντα), Τζαμπέγια Φ., Τζαμπέγια Γ. (80′ Σαββατιανός), Δουμάνης, Αποστολίδης.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Νικολίτσας, Πατούλιας (84′ Ζουμπιάδης), Φαρμάκης, Μόσχος (77′ Ζήνωνος), Καραγιαννίδης, Τρίχας, Δραγανίδης, Μεμέτ Χασάν, Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Ιωαννίδης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ LIVE ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ