Volley League: Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Εθνικός – Παμβοχαϊκός (17:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται το απόγευμα τον Παμβοχαϊκό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League σε μια αρκετά σημαντική αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες.

Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ισορροπημένο. Δείτε αναλυτικά παρακάτω δέκα ενδιαφέροντα tips για την καλύτερη παρακολούθηση του αγώνα από όσους πάτε στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» το απόγευμα.

1. Ο αγώνας στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” δεν έχει ώρα έναρξης στις 19:00 που λένε οι αφίσες αλλά στις 17:30 καθώς άλλαξε η ώρα την Τετάρτη αλλά οι αφίσες είχαν τυπωθεί. Ακόμα και αν πάτε όμως ένα τέταρτο πιο μετά από την προγραμματισμένη έναρξη, δεν θα έχετε χάσει τίποτα καθώς η Ομοσπονδία Διαιτητών ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει 15λεπτη αποχή στην έναρξη των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων αυτού του Σαββατοκύριακου. Άρα πρακτικά το ματς θα αρχίσει στις 17:45.

2. Πρόσωπο του αγώνα ο Νίκος Παλέντζας. Παράτησε τον Εθνικό στα κρύα του λουτρού πριν δυο μήνες και πήγε στον Παμβοχαϊκό, τελευταία ημέρα ουσιαστικά των μεταγραφών. Εναντίον του εξέδωσε ανακοίνωση η Λέσχη Φίλων του Εθνικού, αλλά τον υποστήριξαν εμμέσως πλην σαφώς με την δική τους ανακοίνωση οι πρώην συμπαίκτες του στον Εθνικό. Θα έχει ενδιαφέρον η υποδοχή προς αυτόν αλλά και οι δικές του αντιδράσεις στον αγώνα.

3. Πρόσωπο του αγώνα και ο Χόρχε Παγιάν. Ήδη από την επομένη της φυγής Παλέντζα έκλεισε στον Εθνικό αλλά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πάγωσε την μεταγραφή του ελλείψει χρημάτων. Ήρθε στην ομάδα την Τρίτη, έκανε τέσσερις μέρες προπόνηση και αναμένεται για πρώτη φορά να αγωνιστεί με την φανέλα του Εθνικού στο γήπεδο όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ με την ΑΕΚ.

4. Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας φέτος που ο Εθνικός θα αγωνιστεί με καθαρόαιμο διαγώνιο. Ωστόσο θα απουσιάζει ο κορυφαίος του παίκτης μέχρι σήμερα, ο Ρίστιτς. Το κενό που άφησε θα το καλύψει νέος ξένος ακραίος αλλά μέχρι να έρθει θα αναλάβουν ρόλο τα «πολυεργαλεία» της ομάδας, Γιάννης Καβαρατζής και Σωκράτης Χαραλαμπίδης που θα βοηθήσουν και σε αυτή τη θέση.

5. Από τα πρόσωπα του αγώνα ο Κώστας Δεληκώστας. Επίσης πρώην προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε την οργή των φίλων της ομάδας επειδή πήρε τον Παλέντζα στο Βραχάτι. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον και η δική του αντίδραση στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη.

6. Στον Παμβοχαϊκό υπενθυμίζεται ότι αγωνίζονται άλλοι δύο Εβρίτες: ο πρώην αρχηγός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανέστης Δαλακούρας και ο ορεστιαδίτης Δημήτρης Γκαράς. τα μέλη των οικογενειών τους αναμένονται στην εξέδρα.

7. Από τους σταθερούς πρωταγωνιστές ο Σάκης Μουστακίδης. Ακόμα συζητείται σε πηγαδάκια εντός και εκτός Αλεξανδρούπολης η δήλωσή του ότι δεν διάβασε ποτέ την ανακοίνωση – κραυγή αγωνίας των παικτών του στον Εθνικό πριν 15 μέρες και αναγκάστηκε να το κάνει όταν βρέθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ και προβλήθηκε σε αυτό, αδειάζοντάς τους ωστόσο και χαρακτηρίζοντας λάθος την κίνησή τους να βγάλουν τα άπλυτα στην φόρα.

8. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από σημαντικές νίκες με 3-0 που ανέβασαν την ψυχολογία. Ο Εθνικός επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα, ο Παμβοχαϊκός επί του Παναθηναϊκού στο Βραχάτι. Αυτή ήταν η πρώτη του νίκη μάλιστα στο φετινό πρωτάθλημα.

9. Σε σχέση με την προϊστορία, στις 12 αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παμβοχαϊκού οι δύο ομάδες έχουν από έξι νίκες αποδεικνύοντας πως είναι απόλυτα ισορροπημένες. Οι μισές από αυτές έχουν γίνει εκτός έδρας, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι σε έξι ματς στην Αλεξανδρούπολη έχει τρεις νικες ο Εθνικός και τρεις ο Παμβοχαϊκός.

10. Διαιτητές της αναμέτρησης  θα είναι οι  Παπαδογούλας, Τζεπκινλής. Αυτό είναι το δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας. Στις 17.00 ξεκινά το τηλεοπτικό Παναθηναϊκός – Εθνικός Πειραιώς, στις 18.00 το Ηρακλής – Κηφισιά και στις 18:30 το Ηρακλής Χαλκίδας – Ολυμπιακός. Την Κυριακή στην Σύρο παίζουν ο Φοίνικας με τον ΠΑΟΚ και την Δευτέρα στο Αιγίνιο η τοπική Νίκη με την Παναχαϊκή.