Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να δείτε την αναμέτρηση Λάρισα – ΑΟ Ξάνθη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το μεσημέρι (15:00, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λάρισα και θέλει παρά τις όποιες απουσίες και προβλήματα αντιμετωπίζει να δείξει πως είναι το «αφεντικό» της επαρχίας και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα με νίκη επί των Βυσσινί που θα την κρατήσει ταυτόχρονα και σε τροχιά πεντάδας.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτηττα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Η Λάρισα ήταν η πρώτη αντίπαλος του ΑΟΞ, σε επίπεδο Α’ Εθνικής, αφού στις 17 Σεπτεμβρίου 1989 η ομάδα της Θράκης κατέβαινε στον Θεσσαλικό κάμπο για να αντιμετωπίσει του βυσσινί, χάνοντας τελικά στο παρθενικό της παιχνίδι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας μας.

2. Από το… μακρινό 1989 και έκτοτε οι δυο ομάδες που αποτελούν για πολλούς και τις καλύτερες επαρχιακές, έχουν έρθει αντιμέτωπες άλλες 25 φορές στον Θεσσαλικό κάμπο, με του βυσσινί να κερδίζουν 16 εξ’αυτών, τους Θρακιώτες 6, και άλλα 3 παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Δείτε αναλυτικά όλη την προϊστορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Το «δρομολόγιο» Ξάνθη – Λάρισα, απευθείας ή και με ενδιάμεσες «στάσεις» έχουν ακολουθήσει συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, και μέσα σε αυτούς βρίσκονται σημαντικά ονόματα, όπως ο Στέλιος Βενετίδης, ο Νίκος Κεχαγιάς και ο Θωμάς Κυπαρίσσης. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Η Ξάνθη έχει να αντιμετωπίσει αρκετές σημαντικές απώλειες, αφού ο προπονητής της ομάδας δεν μπορεί αν υπολογίζει στον τιμωρημένο Χόρχε Κασάδο, και τους τραυματίες Ματίας Κάστρο, Κασά Καμαρά, Παναγιώτη Τριάδη και Μπρίτο. Δείτε αναλυτικά την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Σίγουρα «νοκ άουτ» για την Λάρισα έχουν τεθεί οι Λαγός, Γιβοάνοβιτς, Κόντορ, Ναβάρο και ο άλλοτε παίκτης της Ξάνθης Πάβολη Φάρκας, ενώ είναι αμφίβολος και ο Λεοζίνιο. Αναλυτικά η αποστολη της Λάρισας παρακάτω: Μπόζοβιτς, Θεωδορόπουλος, Κούσας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Ρέντζας, Καρατάσιος, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Μασούρας, Κρητικός, Μπάμπιτς, Μπάλλας, Φατιόν, Λεοζίνιο, Περόνε, Ναζλίδης, Κριζμάν, Γιαννιτσάνης.

6.  Μια πιθανή ενδεκάδα που ενδεχομένως να παρατάξει ο Μίλαν Ράσταβατς σήμερα το απόγευμα είναι η εξής: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Λισγάρας, Σιλά, Μελιόπουλος, Μεχία, Λουσέρο, Μπούλα, Ορφανίδης Π., Γέντρισεκ.

7. Από την άλλη η πιθανότερη ενδεκάδα που ενδεχομένως θα ξεκινήσει ο Ηλίας Φυντάνης είναι η εξής: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Αγκάνοβιτς, Φατιόν, Ντέλετιτς, Περόνε, Κριζμάν, Ναζλίδης

8. Οι δυο ομάδες θα έρθουν αντιμέτωπες και δεύτερη φορά πριν τα Χριστούγεννα, αφού κληρώθηκαν αντίπαλοι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος κι έτσι θα κοντραριστούν για δεύτερη φορά σε δυο βδομάδες από τώρα ξανά. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16» με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Η αναμέτρηση της Ξάνθης στη Λάρισα, είναι αυτή που ανοίγει την αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η οποία περιλαμβάνει και το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Παναθηναϊκού του Μαρίνου Ουζουνίδη. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα παρακάτω: Λάρισα – Ξάνθη (15:00, 09/12), Πανιώνιος – Πλατανιάς (17:15, 09/12), Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (19:30, 09/12), Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης (15:00, 10/12), Ατρόμητος – Λεβαδειακός 17:15, 10/12), ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (17:15, 10/12), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (19:30, 10/12), ΑΕΚ – Κέρκυρα (19:30, 11/12)

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκε ο Αριστείδης Βάτσιος της Δυτικής Αττικής, με πρώτο βοηθό τον Νικόλαο Σάββα της ΕΠΣ Σερρών και δεύτερο βοηθό τον Παντελή Σπυρόπουλο επίσης της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Δείτε αναλυτικά όλους τους ορισμούς της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.