Ανταπάντηση Γκιζάνη σε Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου με σκληρές εκφράσεις και αναφορά ακόμα και στον Νίκο Σαμαρά

 

Ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις παίρνει πλέον η ανοιχτή κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε παλαιότερα διοικητικά στελέχη του ΑΟ Ορεστιάδας, έπειτα από την συνέντευξη του πρώην προέδρου της ομάδας Βασίλη Γκιζάνη στο ThrakiSportS.

Όπως είναι γνωστό, το βράδυ της Δευτέρας στα όσα αναφέρθηκε στο πρόσωπό του απάντησε ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου μέσω επιστολής στο ThrakiSportS, ενώ έγινε γνωστό ότι και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή “Πάμε Γήπεδο” της Δέλτα Τηλεόρασης ότι πρόκειται για ψεύδη για για τα οποία ο υπεύθυνος Β. Γκιζάνης θα κληθεί να μιλήσει σε άλλους χώρους, κάτι για το οποίο δήλωσε έτοιμος ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΟ που μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή.

Αυτή τη φορά, με επιστολή του στο ThrakiSportS ο Β. Γκιζάνης απαντά σε έντονο ύφος στην επιστολή του Αθηνόδωρου Χατζηπαναγιώτου που φιλοξένησε η ιστοσελίδα μας το βράδυ της Δευτέρας, η οποία είναι σε έντονο ύφος (όπως άλλωστε και εκείνη του κ. Χατζηπαναγιώτου) και κάνει αναφορά μέχρι και στην κόντρα που είχε υπάρξει ανάμεσα στην πρώην διοίκηση του ΑΟΟ και τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά (φωτογραφία αρχείου από το μπλογκ orestiadavolley).

Η επιστολή – απάντηση του κ. Γκιζάνη στον κ. Χατζηπαναγιώτου που εστάλη στο ThrakiSportS και δημοσιεύεται αυτούσια, όπως έγινε και με εκείνην του κ. Χατζηπαναγιώτου, έχει ως εξής:

 

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα την οργισμένη απάντηση του κ. Αθηνόδωρου Χατζηπαναγιώτου σχετικά με την πρόσφατη προσωπική μου συνέντευξή, στην οποία έκανα τον απολογισμό μου αλλά και ανέδειξα ευθύνες και άλλων προσώπων για την τραγική εικόνα του συλλόγου μας.  Ο κ. Χατζηπαναγιώτου μέσα σε ένα παραλήρημα του, εκτοξεύει βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες για το πρόσωπό μου, για τις οποίες επιφυλάσσομαι να πράξω τα νόμιμα. Με χαρακτηρίζει κατηγορούμενο στην τοπική κοινωνία της πόλης μας. Κατηγορούμενο για ποια πράγματα? Έχει να πει κάτι συγκεκριμένο?  Σε ποια λάθη και σε ποιες αστοχίες  αναφέρεται?  Ποιος οδήγησε στη διάλυση, όπως λέει, το σύλλογο?  Εγώ ή αυτός που πρωτοστατούσε της διοίκησης Πρωτοδικείου και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει την κατάσταση.  Μόνο Λόγια και απειλές.  Το Πότε υποβιβάστηκε η ομάδα, το ξέχασε.  Πρόεδρος ήταν του Τ.Α.Α., όταν υποβιβάστηκε. Ήταν Πρόεδρος και τις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές, ήταν άφαντος!  Με αυτούς τους ανθρώπους που αναφέρει ο κ. Χατζηπαναγιώτου που αποχώρησαν και δημιούργησαν άλλο σύλλογο ανταγωνιστικό στην Πόλη μας, εγώ έχω με κάποιους από αυτούς φιλικές σχέσεις. Ας μας πει ποιος απ’ αυτούς του μιλάει σήμερα παρόλο που τους βοήθησε στη διαδικασία ίδρυσης και γιατί. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός για τις λέξεις που χρησιμοποιεί.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου με κατηγορεί πως είμαι καρεκλοκένταυρος. Με κατηγορεί ο άνθρωπος, ο οποίος ως Πρόεδρος κατά τα έτη 1995 έως και 2004, απώλεσε δύο πρωταθλήματα και άλλους εγχώριους τίτλους , έχοντας στο δυναμικό του μία ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ με ηγέτη τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά. Ο άνθρωπος που μετά τις δύο συνεχόμενες αποτυχίες, επέρριψε ευθύνες μόνο στους αθλητές . Δεν παραιτήθηκε παρά την δεδομένη αποτυχία του ως διοικητικός παράγοντας τότε. Συνέχισε και απώλεσε και την τεράστια χορηγία της DIANA ,του αείμνηστου κ. Ζερίτη. Παρέμεινε στη θέση του Προέδρου έως και το καλοκαίρι του 2004, σε μία χρονιά πολιτικής αλλαγής στη Χώρα. Δεν θα ήταν πια «της κυβερνήσεως». Δεν θα είχε πολλές επιλογές. Η διαφορά μα ς είναι, πως εσείς κ. Χατζηπαναγιώτου,  ήσασταν Πρόεδρος στα εύκολα ενώ εγώ στα δύσκολα. Δεν πειράζει, μου αρέσουν τα δύσκολα, για τι ξέρω να βγαίνω νικητής σε αντίθεση με σας.

Με κατηγορεί, πως αναγκάστηκα να παραιτηθώ υπό το βάρος των χρεών και των παραπόνων των αθλητών. Ποιων χρεών, των χρεών που πήρα παρακαταθήκη από τις προηγούμενες διοικήσεις και δεν μας άφηναν περιθώριο να ανασάνουμε? Λέει πως παραιτήθηκα εσκεμμένα και καθυστέρησα σχεδόν μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου , έτσι ώστε η διάδοχη κατάσταση , η διοίκηση Πρωτοδικείου να μην έχει περιθώρια ενίσχυσης της ομάδας. Ο κ. Χατζηπαναγιώτου μάλλον ξεχνάει εύκολα. Δε θυμάται , πως τους ψάχναμε αυτούς τους περιβόητους 15 κυρίους, οι οποίοι  διατηρούσαν επτασφράγιστο μυστικό τα ονόματα τους.  Μέχρι και την ημέρα του Δικαστηρίου (της συζήτησης της προσωρινής διαταγής) τους έψαχνε ο κ. Δραχτίδης , ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση. Κάναμε δηλαδή τη δική τους τη δουλειά και αυτοί δεν υπήρχαν πουθενά. Ποιος αναγκάστηκε και σε τι, είναι το ερώτημα κ. Αθηνόδωρε. Αλλά, ακόμη μία διαφορά μας κ. Χατζηπαναγιώτου είναι, πως εγώ δεν απέφυγα ποτέ, ούτε  αποφεύγω τις ευθύνες μου. Παρέλαβα μία διαλυμένη  κατάσταση τότε και κατάφερα να ανεβάσω την ομαδα δύο κατηγορίες, από το  πουθενά, στην μεγάλη κατηγορία, εκεί που της αξίζει, ενώ εσείς  αποφασίσατε να σχηματίσετε διορισμένη διοίκηση με περιορισμένη ευθύνη και παρόλο αυτά, τη ρίξατε κατηγορία!  Ο κόσμος βλέπει και κρίνει κ. Χατζηπαναγιώτου.

Ισχυρίζεται ο κ. Χατζηπαναγιώτου, πως καμία παλαιά οφειλή που αναφέρω στη συνέντευξη μου δε δημιούργησε αυτός. Μάλλον δε θυμάται, την οφειλή προς τη ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΤΟΥΡΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. , προς το ξενοδοχείο Ηλέκτρα κ.α.

Αναφέρει πως άφησε παρακαταθήκη στην επόμενη διοίκηση, χορηγίες που βρήκε προσωπικά αυτός, ιδιαίτερα την επιχορήγηση της Γ.Γ.Α. ποσού 300.000 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα στου κλειστού Γυμναστηρίου. Μπορεί να μας πει τι απέγιναν αυτά τα χρήματα, καθώς εγώ από τη διοίκηση Αρβανιτίδη που τον διαδέχτηκε, παρέλαβα μόνο τελεσίδικες αποφάσεις και κατασχέσεις σε βάρος του συλλόγου. Η έστω αν μπορεί να μας πει ο κ. Αρβανιτίδης για την τύχη αυτών των χρημάτων. Το λέτε και μόνος σας, κ Χατζηπαναγιώτου. Εσείς παίρνατε κρατικές επιχορηγήσεις τεράστιων ποσών με μεγάλη ευκολία, ενώ εμείς παλεύαμε με όσα μέσα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα παλιά χρέη και παράλληλα να διατηρήσουμε μία αξιόμαχη ομάδα στην Α1.

Ισχυρίζεται, ο κ. Χατζηπαναγιώτου, πως ως μέλος της Ομοσπονδίας πολλές φορές με διόρθωσε  σε ελλείψεις και με διευκόλυνε σε διαδικαστικά θέματα. Μπορεί να μου πει ο κ. Αθηνόδωρος, πόσες διοργανώσεις κατάφερε να φέρει στην Πόλη μας? Πόσα χρήματα μπόρεσε να εξασφαλίσει από την Ομοσπονδία για έξοδα μετακινήσεων?  Πόσες φορές κάλυψε η Ομοσπονδία έξοδα διαιτητών? Πόσες φορές με απείλησε να παραιτηθώ? Πόσες φορές απείλησε και εκφόβισε και  άλλα μέλη του ΔΣ πριν από Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου? Πάντα εκπροσωπούσε την Ομοσπονδία σε εμάς και όχι το σύλλογο στην Ομοσπονδία. Μόλις αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις εκλογές της ομοσπονδίας το Σεπτέμβριο του 2016 και να συστρατευτούμε με τον κ. Καραμπέτσο, ο κ. Χατζηπαναγιώτου κλονίστηκε. Μόλις αποφασίσαμε να στείλουμε εκπρόσωπό μας στην ΕΟΠΕ , τον κ. Δραχτίδη, ο κ. Χατζηπαναγιώτου άρχισε πόλεμο. Ξεβολεύτηκε μάλλον από μια κατάσταση ετών. Ίσως ένας τέτοιος άνθρωπος με εμπειρία ετών σε διοικητικές θέσεις στο άθλημα του Βόλεϊ, να κατάφερε να πείσει μέχρι και το κ. Δήμαρχο, ο οποίος μέχρι πρότινος στήριζε έμπρακτα την ομάδα της πόλης μας, πως η ενδεδειγμένη λύση τη δεδομένη στιγμή, ήταν η διοίκηση Πρωτοδικείου.

Όσον αφορά την αναλυτική κατάσταση χρεών προς αθλητές και προμηθευτές που παρέλαβα και την αντίστοιχη κατάσταση των οφειλών που δημιούργησα επί θητείας μου, θα φροντίσω αν χρειαστεί να βρεθούν στα χέρια του δημοσιογράφου κ. Καραγιάννη και όποιου άλλου δημοσιογράφου μου τα ζητήσει. Εγω μιλάω με ονόματα και στοιχεία κ. Χατζηπαναγιώτου και δεν είπα ακόμη την τελευταία μου λέξη.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου λέει πως πρόδωσα μία πόλη που ήταν ταυτισμένη με το βόλεϊ και πως αυτά πληρώνει τώρα η θρυλική ομάδα μας, ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας. Με κατηγορεί ο άνθρωπος που διέλυσε τα αναπτυξιακά τμήματα του Συλλόγου. Ο άνθρωπος που με τον τρόπο του εξεδίωξε μεγάλους ντόπιους αθλητές με πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπως ο Κώστας Μπαρμπούδης και o Πέτρος Πέτρογλου. Ο άνθρωπος, που έδιωξε δύο φορές τον Νίκο Σαμαρά. Ο άνθρωπος που την ημέρα της κηδείας του τεράστιου ΝΙΚΟΥ έβγαλε έναν δακρύβρεχτο λόγο ξεχνώντας τα εξώδικα που του έστελνε μετά την επιστροφή του το 2002. Η ιστορία όμως κύριε Χατζηπαναγιώτου ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΞΑΧΝΑΝΕ σε αντίθεση με εσάς που έχετε επιλεκτική μνήμη. Γι’ αυτό θα σας παρακαλέσω να ανακαλέσετε εσείς για το διασυρμό του ονόματός μέσω της πρόσφατης επιστολής σας. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.