Πρόταση ενοχής από την εισαγγελέα για έναν Κομοτηναίο κατηγορούμενο στην υπόθεση Koriopolis

 

Την ενοχή 30 ατόμων για διάφορα αδικήματα και την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των υπόλοιπων 54 κατηγορουμένων του σκανδάλου Koriopolis πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας Παγώνα Ζάκκα στην πολύκροτη δίκη, που φτάνει στο τέλος της.

Όπως προανήγγειλε σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS, μετά την εκτίμηση ότι δεν ήταν χειραγωγημένο το παιχνίδι Πανθρακικός-Ιωνικός, η εισαγγελέας τελικά ζητά την αθώωση του πρώην μεγαλομετόχου του Πανθρακικού Θοδωρή Σαββάκη και του πρώην προέδρου του Δημήτρη Τζελέπη, που ήταν μεταξύ των 84 κατηγορουμένων.

Ωστόσο ο τρίτος Κομοτηναίος που περιλαμβανόταν στη λίστα, ο επιχειρηματίας Γιώργος Διγώνης, κρίνεται από την εισαγγελέα ένοχος για την κατηγορία της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος, δηλαδή ότι λειτουργούσε ως παράνομος μπουκ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το βούλευμα, είχε παραπεμφθεί σε δίκη «για τις κατώθι αξιόποινες πραξεις: α) της διεξαγωγής δημόσια και σε ευρύ κύκλο προσώπων παρανόμου στοιχήματος, κατ εξακολούθηση, κατα το χρονικό διαστημα από 28-7-2010 μέχρι 30-5-2011 και β) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατί εξακολούθηση, κατα το χρονικό διαστημα από 28-7-2010 μέχρι 30-5-2011».

Ο Γιώργος Διγώνης είναι ένας από τους 29 για τους οποίους προτείνεται η ενοχή για διάφορα αδικήματα. Συγκεκριμένα προτάθηκε η ενοχή των:

Γιώργου Τσακογιάννη: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα), για δωροδοκία-δωροληψία κατά συρροή, για παράνομη οπλοκατοχή.

Αχιλλέα Μπέου: για δωροδοκία-δωροληψία.

Γιάννη Κομπότη: για δωροδοκία.

Γιώργου Μποροβήλου: για δωροδοκία-δωροληψία.

Δημήτρη Μπάκου: για δωροδοκία-δωροληψία.

Μιχάλη Νικολόπουλου: για δωροδοκία-δωροληψία.

Νίκου Παντέλη: για δωροδοκία-δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα).

Βασίλη Καρακούλια: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και ξέπλυμα.

Ανδρέα Δημόπουλου: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και ξέπλυμα.

Δημήτρη Ζαβαντία: για δωροδοκία-δωροληψία.

Βασίλης Γεωρτσιάκος: για δωροδοκία-δωροληψία και ξέπλυμα.

Θανάσης Ντότσης: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και ξέπλυμα.

Νίκος Χάλκος: για δωροδοκία-δωροληψία.

Γιώργος Πουλόπουλος: για δωροδοκία-δωροληψία και ξέπλυμα.

Στάθης Προβατίδης: για δωροληψία και ξέπλυμα.

Πέτρος Ρουτζιέρης: για δωροληψία και ξέπλυμα.

Βασίλης Αδαμάκης: για δωροδοκία-δωροληψία.

Νίκος Παπαδόπουλος: για δωροδοκία-δωροληψία.

Παύλος Δήμου: για δωροδοκία.

Πολυχρόνης Πάσσαρης: για δωροδοκία-δωροληψία.

Μάκης Σιδηρόπουλος: για δωροδοκία-δωροληψία και ξέπλυμα.

Δημήτρης Βίλλας: για δωροδοκία και ξέπλυμα.

Μιχάλης Τζιβελέκης: για δωροδοκία και ξέπλυμα.

Μαρία Βυθοπούλου: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και ξέπλυμα.

Γιώργος Τσεκερίδης: για δωροδοκία-δωροληψία, διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και ξέπλυμα.

Χαράλαμπος Ταμπάσης: για δωροληψία.

Γιώργος Διγώνης: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

Γιώργος Γαλαίος: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

Λευτέρης Ήμελλος: για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

Νάκος Νάκου: για συνέργεια σε διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

Για όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, μεταξύ των οποίων την απαλλαγή των Γιάννη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Κουντούρη, Χρήστου Κανελλάκη, Ηρακλή Νύκταρη, Αβραάμ Παπαδόπουλου, Αλέκου Βοσνιάδη, Νίκου Πηρούνια και φυσικά των πρώην παραγόντων του Πανθρακικού Θ. Σαββάκη και Δ. Τζελέπη.

Για όλους τους κατηγορουμένους, πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι προτάθηκε η απαλλαγή από τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κι εκβίασης, ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να πάψει η δίωξη και για όσους κατηγορούνται για απλή συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Διγώνης προτείνεται να κριθεί ένοχος για τη μία από τις δύο κατηγορίες.

Βέβαια η πρόταση του εισαγγελέα δεν είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί και από τους δικαστές, είτε μιλάμε για την ενοχή είτε για την αθώωση κάποιων από τους κατηγορούμενους. Μετά τις απολογίες και τις τελικές προτάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι δικαστές θα κληθούν να αποφασίσουν τις επόμενες μέρες.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟ ΚORIOPOLIS ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ