Με τον καλύτερο χρόνο ο Μιχαλεντζάκης πάει για το νταμπλ στα 100 μέτρα πεταλούδα

 

Με τον καλύτερο χρόνο μεταξύ των συμμετεχόντων στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα της κατηγορίας S9, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης διεκδικεί τα ξημερώματα της Πέμπτης το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στο Μεξικό.

Πρόκειται για το αγώνισμα στο οποίο 14 μήνες πριν αναδείχθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο χρυσός παραολυμπιονίκης. Ο Μιχαλεντζάκης με χρόνο 59.27 διαθέτει τον καλύτερο φετινό χρόνο μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην κατηγορία του.

Ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι με 58.91 από το 2015 κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας, και με φετινό 59.52 έχει την δεύτερο καλύτερο χρόνο και αποτελεί τον πιο σημαντικό βάσει επιδόσεων αντίπαλό του, καθώς οι υπόλοιποι έχουν χρόνους πάνω από ένα λεπτό. 

Πρόκειται για τον Αργεντίνο Αμικαρ Γκουερα, τον Ισπανό Χοσέ Μαρί Αλκαζάρ, τον Κροατη Κριστιάν Βονσετιτς, τον Κουβανό Εστεβεζ Καστίγιο, τον Αργεντίνο Μάρκο Πουλέιρο και τον Εσθονό Ρόμπιν Λίκσορ.

Εφόσον ο Μιχαλεντζάκης κατακτήσει την πρώτη θέση, θα μπει στο ξεχωριστό κλαμπ όσων έχουν ταυτόχρονα παραολυμπιακό και παγκόσμιο τίτλο.