Μη χειραγωγημένα τα ματς του Πανθρακικού σύμφωνα με την εισαγγελέα του Koriopolis! Τα 7 «στημένα» ματς…

 

Την πρόταση της να κριθούν ως στημένοι επτά αγώνες του 2011 για την υπόθεση Koriopolis, κατέθεσε από το πρωί η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Παγώνα Ζάκκα, που δικάζει την υπόθεση.

Κανένας από αυτούς δεν αφορά αναμέτρηση του Πανθρακικού, καθώς υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση έχουν παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι και οι Θεόδωρος Σαββάκης και Δημήτρης Τζελέπης, πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός αντίστοιχα.

Οι αγώνες που σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως κρίνονται ως στημένοι είναι οι εξής:

-Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1 για την Super League, με υπαίτιους τους Αχιλλέα Μπέο, Δημήτρη Μπάκο και και Γιώργο Μποροβήλο.
-Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 για το Κύπελλο Ελλάδος, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Γεωρτσιάκο, Ρουτζιέρη, Πουλόπουλο, Προβατίδη, Τσεκερίδη, Ταμπάση.
-Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4, για την Football League, με υπαίτιους τους Τσακογιάννη, Χάλκο, Νικολόπουλο και Κομπότης.
-Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη 1-2, για την Football League, με υπαίτιους τους Τσακογιάννη, Παντέλη, Χάλκος, Ν. Παπαδόπουλο, Αδαμάκη.
-Διαγόρας-Πιερικός 3-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Ζαβαντία και Δήμου.
-ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας 5-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Σιδηρόπουλο και Τσεκερίδη.
-Απόλλων Καλαμαριάς-Αχιλλέας Τριανδρίας 3-1, για την Γ’ Εθνική, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Αντωνιάδη.

Για άλλους 18 αγώνες, η εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε αμφιβολίες, καθώς είτε δεν έκρινε επαρκή τα στοιχεία, είτε το μοναδικό στοιχείο ήταν η έκθεση της UEFA.

Πρόκειται για τα ματς: Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 0-2, Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου 2-1, Καλλιθέα-Ηλιούπολη 1-1, Ηλιούπολη-Ιωνικός 0-2, Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Αετός Σκύδρας-Δόξα Κρανούλας 1-0, Θρασύβουλος-Ηλιούπολη 1-1, Ηλιούπολη-Δόξα Δράμας 0-2, Ηλιούπολη-ΟΦΗ 1-2, Ηλιούπολη-Εθνικός 0-0, Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας 1-0, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης 1-0, Αετός Σκύδρας-Εθνικός Φιλιππιάδος, Δόξα Δράμας-Εθνικός 4-0, Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0, Δόξα Κρανούλας-Αναγέννηση Επανομής 1-3 και το Ιωνικός-Πανθρακικός 0-1.

Για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας (πλημμέλημα κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος), η εισαγγελέας της έδρας, Παγώνα Ζάκκα ανέφερε πως «δεν διακριβώθηκαν τα ποσά και δεν είναι δυνατόν σε αυτού του είδους τα εγκλήματα να διακριβωθεί. Είναι όμως βέβαιο ότι διακινήθηκαν χρήματα». Ωστόσο έκρινε πως δεν στοιχειοθετείται η πράξη της «εγκληματικής οργάνωσης» για κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο διέκοψε για μεσημεριανό διάλειμμα θα θα συνεχιστει πιο μετά με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που στην συνέχεια θα προτείνει αναλυτικά ενοχή ή αθώωση για κάθε έναν εκ των 84 κατηγορουμένων, συνεπώς και για τους δύο Κομοτηναίους που με τα τωρινά δεδομένα πάντως, θα πρέπει λογικά να αθωωθούν.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ KORIOPOLIS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ