Ασημένιο μετάλλιο ο Δημήτρης Καρυπίδης στα 50 μέτρα ύπτιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μεξικού

 

Την δεύτερη θέση στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο της κατηγορίας S1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στην πόλη του Μεξικού κατέκτησε το απόγευμα ο Δημήτρης Καρυπίδης.

Ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής τερμάτισε πίσω από τον Ιταλό παγκόσμιο πρωταθλητή Φρανσέσκο Μπετέλα σε χρόνο 1 λεπτό, 32 δευτερόλεπτα και 26 εκατοστά, μια θέση μπροστά από τον έτερο Έλληνα, τον Απόστολο Τσαούση.

Λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, έγινε και η απονομή του ασημένιο μεταλλίου. Στην φωτογραφία ο Δημήτρης Καρυπίδης πανηγυρίζει στον φακό την επιτυχία της 2ης θέσης με τον προπονητή του Γιώργο Τυλιγαδά.

«2ος στον κόσμο και ασημένιο μετάλλιο…! Η Ελλάδα ψηλά εκεί που της αξίζει… Η απονομή θα γίνει στις 2:45πμ ώρα Ελλάδος… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου για την στήριξή σας…!», ήταν το πρώτο σχόλιο του Δ. Καρυπίδη.

Ο Καρυπίδης θα αγωνιστεί και στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο, με αντιπάλους τους ίδιους αθλητές, διεκδικώντας να ανέβει σε όσο το δυνατόν πιο ψηλό σκαλί του βάθρου της κατηγορίας με την πιο βαριά αναπηρία σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.