ΕΠΣ Ξάνθης: Έφυγε αλώβητη και από τον Εχίνο η Ασπίδα Ξάνθης που έκανε το 9×9

 

Η Ασπίδα Ξάνθης το μεσημέρι της Κυριακής αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εχίνο Σπορ, και βγάζοντας ψυχή και χαρακτήρα μπόρεσε και πήρε την πολυπόθητη νίκη, κάνοντας το 9×9.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά, αν και είδε τον Εχίνο να απαντά στο γκολ με το οποίο προηγήθηκε, τελικά βρήκε τον τρόπο και βγάζοντας ψυχή κατάφερε στα τελευταία 10 λεπτά της αναμέτρησης να απαντήσει εκ νέου και σκοράροντας δύο ακόμα φορές να φύγει με το πολύτιμο τρίποντο από τον Εχίνο και να διευρύνει το σερί της στο 9×9.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός και οι δυο ομάδες πίεζαν ψηλά, με την Ασπίδα όμως να είναι πιο ουσιαστική, όταν ο Γιάννης Χριστοφορίδης εκμεταλλεύθηκε μια κάθετη μπαλιά του Χάρη Κατσή στην πλάτη της άμυνας του Εχίνου και λίγο πριν την ανάπαυλα να σοκάρει όλο τον Εχίνο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση τους ψηλά και στο 73′ ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, με σουτ του έφερε το ματς στα ίσια, και έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι της νίκης.

Όμως, οι παίκτες του Χρήστου Σαμαρά στη συνέχεια, όπως αναφέρει και η Ξάνθη-Sport, έδειξαν γιατί είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην ΕΠΣ Ξάνθης, αφού αν και τα χρονικά περιθώρια ήταν κάπως στενά, βρήκαν τον τρόπο και αντέδρασαν… «εις διπλούν».

Αρχικά στο 80′ και πάλι με τον Χριστοφορίδη, που έφτασε τα εφτά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Αμέτ Ογλού Αμέτ της Κεντητής, πήρε εκ νέου το προβάδισμα, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Βασίλης Ζώτος διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ (Εκρέμ Τζεμαήλ Καμπούρ): Ζώης, Μποασή Σαμπρή, Τσακίρ Σουλεϊμάν, Τζομιάδης, Καδρή Χουσεΐν, Χουσμέν Χαμδή, Μεμετ Αλή, Μπάρε, Γεωργιάδης, Χατζηχασάνογλου, Κισά.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Νταμπανλής, Κοντογιαννίδης, Κοντομιχάλης, Νικολούδης, Στεπανιάν, Γελαδάρης, Δογανίδης, Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (75′ Ζώτος), Κατσής (79′ Χατζηπαρασκευάς).