Σφραγίζει δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μεξικό ο Δημήτρης Καρυπίδης

 

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία και έλαχε αυτήν την ημέρα να βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μεξικό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ με συμμετοχή και των Δήμου Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη.

Οι Εβρίτες κολυμβητές αργούν ακόμα να πέσουν στην πισίνα για επίσημους αγώνες, κάτι που θα γίνει αργότερα στην εβδομάδα, ωστόσο με την γνωστοποίηση των starting lists έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Καρυπίδης εξασφαλίζει μετάλλιο και στα δύο αγωνίσματα που έχει δηλωθεί να αγωνιστεί, αρκεί φυσικά να κατεβεί κανονικά. Και αυτό γιατί στην κατηγορία του στα συγκεκριμένα αγωνίσματα μόλις τρεις αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, κατάφεραν να πετύχουν τα όρια πρόκρισης, να εξασφαλίσουν συμμετοχή στην διοργάνωση και να ταξιδέψουν στο Μεξικό για να διαγωνιστούν.

Ο Καρυπίδης έχει δηλωθεί στα 50 μέτρα ύπτιο της κατηγορίας S1 όπου θα λάβουν μέρος ακόμα ο επίσης Έλληνας Απόστολος Τσαούσης και ο Φρανσέσκο Μπετέλα από την Ιταλία. Οι ίδιοι αθλητές έχουν δηλωθεί και στα 100 μέτρα ύπτιο της ίδιας κατηγορίας, που είναι η κατηγορία με την πιο βαριά αναπηρία. Όπως γίνεται αντιληπτό, αρκεί ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής να κατέβει και να αγωνιστεί και να μην ακυρωθεί για να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο και ουσιαστικά θα παλέψει για το χρώμα του.

Αντιθέτως στην κατηγορία S9 όπου ανήκει ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο ανταγωνισμός είναι πιο μεγάλος. Ο Μιχαλεντζάκης επίσης θα αγωνιστεί σε δυο διαφορετικά αγωνίσματα, τα 100 μέτρα πεταλούδα και τα 50 μέτρα ελεύθερο, που έχουν προγραμματιστεί προς το τέλος της διοργάνωσης.

Στο πρώτο αγώνισμα όπου κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο έχουν δηλωθεί οκτώ άτομα και στο δεύτερο 12. Η Ελλάδα μετρά ήδη ένα μετάλλιο μετά την ολοκλήρωση τα ξημερώματα της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης με τον Κεφαλονίτη Γεράσιμο Λιγνό στα 100 μέτρα ύπτιο της κατηγορίας S13.