Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το ντέρμπι παραμονής Παναχαϊκή – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (18:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Μεγάλο ντέρμπι στη μάχη για την παραμονή θα γίνει στην Πάτρα όπου η Παναχαϊκή στοχεύει στην πρώτη της νίκη κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που επίσης προέρχεται από τέσσερις ήττες.

Όπως πριν από κάθε παιχνίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει δέκα tips που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε φίλος του βόλεϊ πριν την διεξαγωγή της αναμέτρησης.

1. Συνήθως η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων καθώς οι πέντε από τους έξι αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν έχουν νικήσει οι γηπεδούχοι.

2. Πάντως ο Εθνικός στους αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν προηγείται στις νίκες με 4-2 ανεξαρτήτως έδρας. Σε τρία ματς που έχουν γίνει στην Πάτρα, έσπασε την έδρα μια φορά.

3. Πάντα ο Εθνικός φεύγει από την Πάτρα με βαθμό ή βαθμούς. Τον περασμένο Μάρτιο η Παναχαϊκή είχε κερδίσει με 3-2 σετ. Ίδιο σκορ και πρόπερσι. Πριν τρία χρόνια ο Εθνικός είχε φύγει νικητής με 3-1 σετ.

4. Στην ομάδα της Πάτρας δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες και όλοι αντιμετωπίζουν τον αγώνα σαν… τελικό για την παραμονή. Αν νικήσουν θα πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και θα ξεπεράσουν τον Εθνικό.

5. «Οι ήττες εκτός ότι μας έχουν κρατήσει χαμηλά στη βαθμολογία μας φέρνουν πισω στην ψυχολογία και αυτό μας πιέζει καθημερινά. Ειδικά με τις ομάδες που έχουμε κοινούς στόχους πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε βαθμούς», δήλωσε ο προπονητής της Παναχαϊκής Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

6. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έφτασε στην Πάτρα οδικώς. Ξεκίνησε ξημερώματα Παρασκευής από τον Έβρο και έφτασε νωρίς το απόγευμα στην Πάτρα. Μάλιστα, έκανε και προπόνηση το απόγευμα στο γήπεδο του αγώνα.

7. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για τον Ρίστιτς, όπως επιβεβαίωσε και ο Μουστακίδης. Ήδη παρελθόν από την ομάδα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είναι και ο πασαδόρος Μιλστάιν. 

8. Τα προβλήματα απληρωσιάς των παικτών συνεχίζονται στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, οι παίκτες του οποίου έχουν δώσει τελεσίγραφο που εκπνέει αύριο για να έχουν επαρκείς εξηγήσεις από την διοίκηση. Εχουν απειλήσει ότι μετά το ματς με την Παναχαϊκή ίσως ξεκινήσουν αποχή από προπονήσεις και αγώνες.

9. Η αναμέτρηση άλλαξε ώρα έναρξης. Αρχικά είχε οριστεί στις 19:00 αλλά πήγε μια ώρα πίσω, στις 18:00 για να φύγει νωρίτερα το πούλμαν του Εθνικού για την επιστροφή. Διαιτητές έχουν οριστεί οι Ονόπας και Κουτσούλας. Φυσικά θα υπάρχει απευθείας ενημέρωση της εξέλιξης του ματς από το ThrakiSportS.

10. Η συγκεκριμένη αγωνιστική διεξάγεται σε τρεις δόσεις. Ήδη χθες βράδυ ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα τον Ηρακλή Χαλκίδας με 3-2 στο τάι μπρέικ. Σήμερα διεξάγεται το κυρίως πιάτο, με το ματς Ολυμπιακού – Ηρακλή να είναι τηλεοπτικό και να μεταδίδεται από την ΕΡΤ2 όπως και η αναμέτρηση της Δευτέρας ανάμεσα σε Παμβοχαϊκό και Παναθηναϊκό.