Video: Τίμησαν τη μνήμη του Καρυπίδη φωνάζοντας «Αλέκος» οι πρωταθλητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

 

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Καρυπίδη κρατήθηκε πριν την έναρξη του τελικού του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος την περασμένη Τετάρτη ανάμεσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα και κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών οι παίκτες του Δημοκριτείου, όλοι φοιτητές του Καρυπίδη που έφυγε τον περασμένο Μάιο από τη ζωή, φώναξαν βροντερά το όνομα «Α-λέ-κος».

Ακολούθως έδειξαν με τα χέρια τους ψηλά στον ουρανό, αφιερώνοντας στον δάσκαλό τους αυτή  την κούπα. Ο Αλέκος Καρυπίδης υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής του θεσμού ενώ ήταν προπονητής και στις δύο τελευταίες Πανεπιστημιάδες που συμμετείχε το Δ.Π.Θ.

Το σχετικό βίντεο ανέβασε στο facebook η ομάδα του Δημόκριτου Κομοτηνής, που επίσης οραματίστηκε και ίδρυσε ο Αλέκος Καρυπίδης. Ως ελάχιστος φόρος τιμής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, πριν την έναρξη του αγώνα.

Το βίντεο συνοδευόταν από σχόλιο συζύγου του Αλέκου Καρυπίδη, της κας Τέσσας: «Με περηφάνια παρακολούθησα απο «μακριά», αλλά πιστέψτε με, απίστευτα «κοντά» τον καινούριο σας θρίαμβο. Αυτό το κύπελλο, έπρεπε να το πάρουμε. Για άλλη μια φορά δικαιώσατε τον δάσκαλό σας, που τόσο πίστευε σε σας. Ο Βασίλης μου, διακρίθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης. Ο (δικός) μου Βασίλης, ως άξιος προπονητής. Ο Βαγγέλης μου (όι), αγωνίστηκε με πάθος… Σε όλα τα παιδιά, ένα μεγάλο μπράβο. Σας αγαπώ πολύ, Τέσσα».