Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε Πηγάδια για τo «ντέρμπι» Ξάνθη – ΠΑΟΚ (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το απόγευμα (17:15, LIVE ThrakiSportS) υποδέχεται στο Xanthi FC Arena την ομάδα του ΠΑΟΚ, σε ένα πολύ δύσκολο ματς και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα, μετά τις νίκες επί Πανιωνίου και Παναιτωλικού και την ισοπαλία στα Γιάννενα, παρά τις απουσίες που δεδομένα έχει.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτηττα να γνωρίζει κάποιος πριν πάει στα Πηγάδια για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα κάτσει στον πάγκο των φιλοξενούμενων του Xanthi FC Arena, ως αντίπαλος της ομάδας που αποτελούσε μέλος της επί σχεδόν τρία χρόνια και θέλει τη νίκη, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η… «καρέκλα» του.

2. Ξάνθη και ΠΑΟΚ έχουν έρθει αντιμέτωποι στα Πηγάδια συνολικά 26 φορές, με την Ξάνθη να μετρά 9 νίκες, τον ΠΑΟΚ 12 και άλλα 8 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Δείτε αναλυτικά την προϊστορία των αγώνων στη Ξάνθη, με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Το «δρομολόγιο» Ξάνθη – ΠΑΟΚ έχουν ακολουθήσει συνολικά 20 ποδοσφαιριστές, και μέσα σε αυτούς βρίσκονται σημαντικά ονόματα, όπως ο Ζήσης Βρύζας και ο Στέλιος Βενετίδης. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου ταξιδεύει στην Ξάνθη με τρεις σημαντικές απώλειες, τον Αλεξάνταρ Πριγιοβιτς, τον Τζάλμα Κάμπος και τον Κάρλος Σαμπράνο. Δείτε αναλυτικά την αποστολή του δικέφαλου με ένα κλικ ΕΔΩ.

5.  Η αποστολή που επέλεξε από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς, έχει τις γνωστές απουσίες το τελευταίο διάστημα, αφού εκτός έμειναν οι τραυματίες Κασά Καμαρά και Μπρίτο, ενώ συμπεριλήφθηκε κανονικά ο Άντριαν Λουσέρο. Δείτε αναλυτικά την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

6.  Μια πιθανή ενδεκάδα που ενδεχομένως να παρατάξει ο Μίλαν Ράσταβατς σήμερα το απόγευμα είναι η εξής: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Λισγάρας, Κασάδο, Μελιόπουλος, Μεχία, Λουσέρο, Μπούλα, Ορφανίδης Π., Γέντρισεκ.

7. Από την άλλη η πιθανότερη ενδεκάδα που ενδεχομένως θα ξεκινήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ είναι η εξής: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Κάνιας, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Πέλκας, Κουλούρης.

8. Η Αστυνομία απαγόρευσε με ανακοίνωσή της την οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Ξάνθη, όμως σίγουρα όπως κάθε χρόνο οι τελευταίοι θα μεταβούν «μεμονωμένα» και θα είναι παρόντες στο γήπεδο των Πηγαδίων και σήμερα. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο πέμπτος προπονητής που επιστρέφει στην Ξάνθη ως αντίπαλος προπονητής. Δείτε το σχετικό θέμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκε ο Εμμανουήλ Σκουλάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας, με βοηθούς τους Ιορδάνη Απτσόγλου και Ραϊνχαρτ Μπουξμπάουμ από τις ΕΠΣ Αθηνών και Ανατολικής Αττικής αντίστοιχα, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Φώτης Φωτιάδης της ΕΠΣ Καστοριάς.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΕΓΓΕΛΙΔΗ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ