Ραζβάν Λουτσέσκου: «Η Ξάνθη είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής μου!»

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχεδόν μισό χρόνο μετά την αποχώρηση του από την Ξάνθη, επέστρεψε για πρώτη φορά στο Xanthi FC Arena, ως αντίπαλος, και μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της παλιάς του ομάδες τόνισε για άλλη μια φορά στη συνέντευξη το γεγονός πως τα δυόμιση χρόνια που πέρασε στη Ξάνθη, ήταν τα καλύτερα της ζωής του.

Φυσικά, ήταν ικανοποιημένος που εξασφάλισε τη νίκη που ήθελε, αφού πριν το ματς βρισκόταν υπ’ατμόν, αλλά δεν μπορούσε να μην τονίσει και πάλι πως η παραμονή του στην Ξάνθη, ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής του. Βέβαια, πριν αναφερθεί στο παραπάνω, μίλησε αρχικά για το στήσιμο και την εμφάνιση της ομάδας του, τη σημασία της νίκης που πήρε ο ΠΑΟΚ, αλλά και του Σαμπράνο και Λέοβατς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου:

Για την επιθετικότητα της ομάδας του: «Ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, όσοι έπαιξαν σήμερα είδαμε τι μπόρεσαν να κάνουν. Υπάρχει διαφορετική ποιότητα από κάποιους άλλους σε διαφορετικές καταστάσεις. Σας έχω πει κι άλλες φορές, ότι είμαστε μία ομάδα που φτιάχνεται ακόμη κι αυτό δεν γίνεται μέσα σε μία βραδιά. Εντός έδρας παίζουμε φανταστικά, ενώ κι εκτός είμαστε καλοί. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής εκτός έδρας, δεν μπορούν να πουν ότι άξιζαν το αποτέλεσμα που πήραν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σήμερα, δεν κάναμε τα λάθη που κάναμε σε άλλα παιχνίδια, όταν ήμασταν μπροστά στο σκορ και πήραμε τη νίκη».

Για τη σημασία της νίκης: «Για τον κάθε παίκτη δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα αυτό το αποτέλεσμα. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη και μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση εν όψει της συνέχειας. Γιατί οι παίκτες μου δουλεύουν πολύ καθημερινά και είμαστε στη διαδικασία να φτιάξουμε ένα πολύ καλό σύνολο και μία συγκεκριμένη νοοτροπία».

Για τα όσα δήλωσε ο Λέοβατς στην Κροατία: «Προτιμώ να μιλήσω για τους παίκτες, οι οποίοι έπαιξαν σήμερα».

Για το θέμα στο αριστερό άκρο και αν υπολογίζει πλέον τον Σαμπράνο: «Ο Σαμπράνο είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Ανήκει στο σύνολο, όπως είπα και πριν δύο μέρες, εγώ είμαι υπεύθυνος απέναντί σας και οι παίκτες απέναντί μου. Ο Σαμπράνο είναι παίκτης της ομάδας. Ήταν ένα διαφορετικό ματς σήμερα, για τις ανάγκες του αγώνα πέρασε ο Κρέσπο αριστερά και ο Μαλεζάς στο κέντρο της άμυνας. Ο Αντρέ είναι ένας έμπειρος παίκτης, με το που ένιωσε κάτι, βγήκε για να μην ρισκάρει, οπότε τώρα θα πρέπει να αξιολογήσουμε κι αυτό».

Για την κατάσταση της ομάδας και τη δουλειά των παικτών: «Είμαστε πιστεύω σε ένα καλό δρόμο, θέλω να γίνουμε λίγο πιο ώριμοι στο πως αξιολογούμε κάποιες καταστάσεις, όπως κάναμε και σήμερα. Ειδικότερα δηλαδή στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι αντιμετώπισε την Ξάνθη: «Η Ξάνθη για μένα είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής μου, όπως ξαναείπα. Το αγαπώ αυτό το μέρος. Σήμερα ήταν αντίπαλοι μας, έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε».