Με αγώνες σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα ξεκινά για τους Θρακιώτες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ

 

Με το πρώτο μέρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών θα συνεχιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο η εσωτερική δράση στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Είναι τα προκριματικά της σημαντικότερης ατομικής διοργάνωσης και θα γίνουν σε έξι πόλεις της χώρας με σχεδόν 500 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσα στις πόλεις είναι και η Αλεξανδρούπολη με την Καβάλα, όπου θα αγωνιστούν αντίστοιχα οι αθλητές και οι αθλήτριες από την Θράκη.

Στην Αθήνα οι αγώνες θα γίνουν στην ομοσπονδιακή αίθουσα Stiga του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για την Αττική, στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. για τη Θεσσαλονίκη, στη Ζαρίφειο Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης για τη Θράκη, στην Καβάλα για την Ανατολική Μακεδονία, στο Κουκούλι της Πάτρας για την Πελοπόννησο και στο κλειστό γυμναστήριο Β.Α.Ο. Λιβαδίων για τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Η συγκεκριμένη φάση θ’ αναδείξει τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα προχωρήσουν στην τελική φάση του απλού και στην πορεία θα συγκροτήσουν και τα ζευγάρια του διπλού. Τα τελικά θα γίνουν στις 3 και 4 Μαρτίου 2018 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, θα βρεθούν απευθείας εκεί τα πρώτα φαβορί.

Στους άνδρες αποφεύγουν τα προκριματικά οι Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και οι Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Βλοτινός, οι μόνοι από τους αθλητές, που φέτος αγωνίζονται μόνο στο εξωτερικό και δήλωσαν συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες οι απευθείας προκρίσεις είναι έξι και τις έχουν εξασφαλίσει οι Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Όλγα Γεωργοπούλου, Μαρία Χριστοφοράκη και Αλίκη Κιούφη.

Στην Καβάλα οι αγώνες των ανδρών θα είναι μόνο για την Ανατολική Μακεδονία, ενώ εκείνοι των γυναικών θα περιλαμβάνουν και τη Θράκη. Οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 30 και 13 αντίστοιχα. Στην Αλεξανδρούπολη θα παίξουν για την πρόκριση μόνο οι άνδρες των σωματείων της Θράκης και οι συμμετοχές θα είναι 25.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχουν αναρτηθεί οι κληρώσεις των αγώνων και μπορείτε να τις δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.