Τούρκοι συλληφθέντες στην Αθήνα για τρομοκρατία εμφάνιζαν ως τόπο γέννησης την… Κομοτηνή

 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εισαγγελική εντολή οι φωτογραφίες και των εννέα τούρκων που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε γιάφκες στο Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Οι εννέα Τούρκοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τρομοκρατία αλλά είναι ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν

Η αστυνομία έδωσε και στην δημοσιότητα φωτογραφίες και αναγραφόμενα προσωπικά στοιχεία καταφανώς πλαστών εγγράφων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια ερευνών σε οικία στο Νέο Κόσμο. Ανάμεσα τους βρίσκονται ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, πλαστό διαβατήριο Ελληνικών Αρχών και πλαστή άδεια οδήγησης Ελληνικών Αρχών, όπου η Κομοτηνή αναφέρεται ως τόπος γέννησης. Ειδικότερα:

Πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με αριθμό «ΑΚ 696867», ημερομηνία έκδοσης 18-11-2013 και στοιχεία κατόχου «ΣΑΡ ΙΣΜΑΗΛ», όνομα πατρός «ΑΧΜΑΤ», όνομα μητρός «ΛΑΥΛΑ», ημερομηνία γέννησης 18-5-1970, τόπο γέννησης «Κομοτηνή» και εκδούσα Αρχή «Τ.Α. Κολωνού»,

Πλαστό διαβατήριο Ελληνικών Αρχών με αριθμό «ΑΙ 3389933», όνομα κατόχου «ΣΑΡ ΙΣΜΑΗΛ», γεννηθείς 18-05-1970 στην Κομοτηνή.

Πλαστή άδεια οδήγησης Ελληνικών Αρχών με αριθμό «540171846», όνομα κατόχου «ΣΑΡ ΙΣΜΑΗΛ» και ημερομηνία γέννησης 18-05-1970 στην Κομοτηνή.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των παραπάνω, τη διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν και τη διακρίβωση των στοιχείων τυχόν συμμετοχών.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, είχαν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Πηγή: http://www.xronos.gr