ΕΠΣ Θράκης: Με κέρβερο στα γκολπόστ τον Βασιλείου και σκόρερ τον Μαμούτ το Κόσμιο απέδρασε από τους Προσκυνητές που έχασαν πέναλτι

 

Ένα σπουδαίο παιχνίδι που θύμιζε τελικό της ΕΠΣ Θράκης έγινε στους Προσκυνητές για τα προημιτελικά του κυπέλλου με την τοπική Δόξα να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ Κοσμίου που κατάφερε να κάνει την μίνι έκπληξη και να επικρατήσει με 0-1, αποκτώντας προβάδισμα για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι αν και αγωνίστηκαν με βασική εντεκάδα είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι πρωταθλήματος με το Διδυμότειχο και το πλήρωσαν σε αντεπίθεση του Κοσμίου αν και είχαν την κατοχή της μπάλας και έχασαν και πέναλτι στο τέλος.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος σύμφωνα με το rodopisports ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους με την Δόξα να φτάνει αρκετές φορές κοντά στο γκολ ωστόσο θα πέσουν πάνω σε ένα εκπληκτικό τερματοφύλακα τον Βασιλείου που στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Κοσμίου έδειξε ότι και αυτός αξίζει ευκαιρίες από τον προπονητή του Σάββα Αιβάζη. Ωστόσο το πρώτο μέρος έληξε 0-0.

Επιθετικά μπήκαν οι Προσκυνητές και στο β’ ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους κόντρα στην ροή του αγώνα να κάνουν το 0-1 στο 79′ μετά από λάθος της άμυνας με τον Μαμούτ Σεϊδαν  που δείχνει ότι έχει συνέλθει από τον περσινό τραυματισμό του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και δεν εκμεταλλεύτηκαν στο τέλος το πέναλτι που κέρδισαν στο 84′ αφού ο αρχηγός Τριχας δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στέλνοντας την μπάλα στο καθετο δοκάρι η οποία κατέληξε στον Βάσκο ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βασιλείου που αντέδρασε καταπληκτικά.

Πλέον ο επαναληπτικός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού αν και θεωρητικά το πλεονέκτημα είναι με το Κόσμιο, η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη θα διεκδικήσει τις οποίες πιθανότητες έχει για να περασει αυτή αντι των περσινών κυπελλούχων στα ημιτελικά.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Νικολίτσας, Φαρμάκης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Γιολδάρης, Τρίχας, Δραγανίδης, Βελή Χακάν (58′ Πατούλιας), Σιχλιμοίρης, Βάσκος, Ιωαννίδης (34′ Γαβριήλ, 80′ Κελεσίδης)

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ: Βασιλείου, Βοργιατζίδης, Τριαντος, Ζάνταλης, Ζαγγούλης (77 Αγγέλης), Λεβαντέλης, Νάνος (70′ Γιαπραξής), Πότσης (83′ Καραμιχάλης), Ρουμπιές, Αραμπατζής, Μαμουτ