ΕΠΣ Θράκης: Νίκη πρόκρισης με το μυαλο στην Καρπερή για την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου απέναντι στην Ελπίδα Σαπών

 

Προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης πήρε η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου που επικράτησε σε ένα από τα ντέρμπι των προημιτελικών της Ελπίδας Σαπών με 3-0.

Παρουσία περίπου 50 φίλαθλων που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής η Ελπίδα μπήκα καλά στο παιχνίδι και παρά την σημαντική απουσία του κανονιέρη της Ερκάν που θα επιστρεψει από το νέο έτος, απέιλησε αρχικά στο 2′ όταν σε σέντρα του Κασιώτη στον Καραθανάση αυτός θα δώσει ωραία πάσα με το στήθος στον Νεαζή Αλή που όμως θα στείλει την μπάλα άουτ όπως και στο 6′ σε σέντρα Έρβις Πάλι ο Βαγγέλης Καραθανάση θα σουτάρει μετά από ωραία προσπάθεια αλλά πάνω στη γραμμή ο Μίλλερ θα διώξει σε κόρνερ.

Η Δόξα θα απειλήσει στο αρχικά στο 19′ με σουτ του Μαυράκη που θα διώξει ο Ποιμενίδης με τον Σαμαρά στην επαναφορά να στέλνει από πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ, κ’ατι που δεν έκανε στο 24′ εκμεταλλευόμενος την λανθασμένη έξοδο του πρωην πορτιέρο του Ν. Σιδηροχωρίου και με πλασέ θα κάνει το 1-0 απέναντι στην πρωην του ομάδα. Στο 41′ η Ελπίδα απείλησε όταν σε πάσα του Β. Καραθανάση ο Πάλι θα σουτάρει εντός της περιοχής αλλα ο Κορωνάκης θα κρατήσει το 1-0 που ήταν αποτέλεσμα ημιχρονου.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους έγινε μια φάση που πιθανώς έκρινε το παιχνίδι αφού αποβλήθηκε για την Ελπίδα ο Εμμανουήλ από τον διαιτητή Κακουλίδη για χτύπημα εκτός φάσης στον Μαυράκη του Σιδηροχωρίου. Ακολούθησε μονόλογος των γηπεδούχων που έστω και στο κύπελλο ήθελαν μια νικη ψυχολογίας αφού στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής ακόμα δεν γευτεί το τρίποντο και ενόψει του αγώνα στις Σέρρες με την Καρπερή ήθελαν σκορ προκρισης από το πρωτο παιχνλιδι και το πέτυχαν.

Έτσι απέιλησαν στο 54′ με σουτ του Κούτρα, στο 56′ με σουτ του Αντρέου και στο 61’με τον Χατζήπαπα που θα νικηθεί από τον Κιλκισιώτη πορτιέρο της Ελπίδας Ποιμενίδη να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Νέα ευκαιρία στο 65′ με τον νεοεισερχόντα Πανουργιά που μετά από πάσα του δραστήριου Χατζήπαπα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα θα νικηθεί από τον Ποιμενιδη χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0, που εγινε στο 80′ όταν από πάσα του Πλασταρά ο Κούτρας που με δυνατό σουτ εστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 3-0 έκανε στο 86′ ο Πανουργιάς με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος (φωτο Μ. Σπυρου).

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Στοϊνοβιτς): Κορωνάκης, Παρασκευόπουλος (38′ Λεφής), Τσορτανίδης (38′ Χατζήπαπα), Μίλλερ, Πλασταράς, Γάιδας, Κούτρας, Ανυφαντάκης, Σαμαράς, Αντρέου (64′ Πανουργιάς), Μαυράκης (50′ Κρασώνης).

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Βασίλης Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Εμμανουήλ, Μπαμπούρης, Πασσάς, Ρούφος, Α. Καραθανάσης, Νεάζη Αλη, Κασιώτης, Πάλι, Καραθανάσης (74′ Κουδούνης), Σωμαράκης