Β’ Εθνική: Στην κορυφαία πεντάδα της 8ης αγωνιστικής ο Γρούδος της Ασπίδας Ξάνθης

 

Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος στην 8η αγωνιστική, με την Ασπίδα Ξάνθης να επιστρέφει στις νίκες καθώς κέρδισε την Ελίμεια Κοζάνης και ανέβηκε στον βαθμολογικό πίνακα.

Με βάση τα αποτελέσματα και τις στατιστικές η συντακτική ομάδα του basketblog κατέγραψε τη δικιά της καλύτερη πεντάδα και ανέδειξε τον προπονητή της αγωνιστικής. Μέλος της πεντάδας είναι και ο Γρούδος της Ασπίδας Ξάνθης, αλλά και ένας άλλος πρώην Ξανθιώτης, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Αναλυτικά η πεντάδα και το σχόλιο που συνοδεύει την κάθε επιλογή:

Γιώργος Αναγνωστόπουλος (Φάρσαλα): Εκπληκτική εμφάνιση από τον αρχηγό των νεοφώτιστων για έναν ακόμα αγώνα. Ο πρώτος σκόρερ των Φαρσάλων έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι τα διαπιστευτήρια του πετυχαίνοντας 26 πόντους με 5 τρίποντα και ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ουσιαστικός στον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα του.

Δούκας Γρούδος (Ασπίδα Ξάνθης): Πολύ καλή παρουσία από τον νεαρό γκαρντ των ακριτών. Ο Γρούδος μπορεί να μην πέτυχε τους πολλούς πόντους, είχε όμως 10 σημαντικούς πόντους και έδειξε κυρίως τις αμυντικές του ικανότητες σταματώντας τον Μαλούτα στο α’ ημίχρονο και τον Μακρή στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να κρατήσει σε χαμηλά ποσοστά τους παίκτες της Ελίμειας.

Χαράλαμπος Φώτογλου (Ίκαροι Σερρών): Ονειρώδης εικόνα από τον 20χρονο small forward των Ικάρων Σερρών. Ο νεαρός παίκτης των νεοφώτιστων ήταν ο… μπομπέρ της ομάδας στον αγώνα με το Στρατώνι, πετυχαίνοντας 26 πόντους με 3 τρίποντα και ουσιαστικά  ανέλαβε μαζί με τον Γκάτζια το σκοράρισμα, δίνοντας μία ακόμα πολύ σημαντική νίκη στους Ικάρους.

Νίκος Γκαμούρας (Ερμής Λαγκαδά): Πολύ καλή εμφάνιση από τον πολύπειρο φόργουορντ της ομάδας του Λαγκαδά. Ο Γκαμούρας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ερμή με 17 πόντους και 1 τρίποντο και συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να κάνει η ομάδα του το «μπαμ» στην γ’ περίοδο και ουσιαστικά να καθαρίσει το παιχνίδι.

Κώστας Τάγαρης (Καβάλα): Μπορεί ο 27χρονος να ήρθε στις τελευταίες ημέρες των μετεγγραφών στην Καβάλα, όμως φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στο κλίμα και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ο Τάγαρης ήταν κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα στον αγώνα με τους Τιτάνες Παλαμά και πέτυχε 22 πόντους, όντας μάλιστα ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Προπονητής της αγωνιστικής Βασίλης Πλατής (Ευρώπη Πευκοχωρίου): Ο Βασίλης Πλατής πήγε το καλοκαίρι στο Πευκοχώρι με στόχο να δημιουργήσει μία ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας που θα μπορεί να αποδίδει καλό μπάσκετ και θα παίρνει τα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά με ρεκόρ 5-2, με το αποκορύφωμα να είναι το περασμένο Σάββατο όταν η Ευρώπη κατάφερε να πάρει ένα πολύ σπουδαίο διπλό επί του Αγρινίου και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.